EPA oppdaterer Energy Star

Alternativ tekst mangler

Du har sikkert sett Energy Star-logoen lyse opp på skjermen når du skrur på PC-en. Energy Star er en utarbeidet av EPA (U.S. Environmental Protection Agency), og er en standard for energisparing. Blant annet krever standarden at energiforbruket reduseres når datautstyr ikke er i bruk - ved at utstyret går i hvilemodus.

Den 20. oktober ble en ny versjon av Energy Star-standarden lansert - versjon 4.0. Men først 20. juli 2007 trer standarden i kraft. Standarden gjelder for PC-er, servere, spillkonsoller og annen "hardware".

I snitt skal den nye revisjonen av Energy Star føre til 70 prosent lavere energiforbruk enn systemer uten strømsparingsfunksjoner. Eksempelvis forbruker en Energy Star-kvalifisert datamaskin mindre enn 15 Watt i lav-effektsmodus (når systemet ikke er i bruk). I forhold til tidligere revisjoner krever versjon 4.0 blant annet mer effektive strømforsyninger.

EPA estimerer at den nye standarden sparer forbrukere og bedrifter i USA for mer enn 1,8 milliarder dollar i energikostnader over de neste fem årene.

Selskaper som Intel har vært raske til å annonsere sin støtte for standarden. En Intel-talsmann uttaler at selskapet jobber tett med EPA for å fremme energieffektive teknologier.

Standarden finnes i sin helhet her.

(Kilder: EETimes, Energy Star, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen