Entusiastkamera fra Samsung

Et lekkert lite kamera for entusiaster.
Et lekkert lite kamera for entusiaster.

WB100
Det kanskje mest interessante kameraet er WB100. Det er et 12 megapikslers kamera med 5x zoom og vidvinkel tilsvarende 24mm. Det gjør zoomområdet svært brukbart for det aller fleste typer bruk, og vidvinkel som dette er helt herlig å bruke. Objektivet har optisk bildestabilisator.

For å tilfredsstille entusiastene har kameraet også fulle manuelle funksjoner – både blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponering samt innstilling av fargetemperatur – selvfølgelig i tillegg til de automatiske funksjonene.

Videoopptak kan gjøres i HD-format (720p) med 30 bilder pr sekund, så også her sikter kameraet litt høyere enn de fleste.

Skjermen er en 7,6cm (3 tommer) AMOLED –skjerm med oppløsing på 460 000 punkter. Dette det første kameraet som får en så stor skjerm med slik oppløsning. Fordelen med OLED er at de bruker mindre strøm, gir bedre kontrast og bedre innsynsvinkel.

Lang zoom i kompakt utførelse.
WB550 - Lang zoom i kompakt utførelse.

Vi har ikke alltid vært fornøyd med Samsung-kameraer tidligere, men dette viser i hvert fall at de satser. Dessverre har de gått bort fra betjeningssystemet de brukte på modellene i NV-serien. WB100 har en langt mer tradisjonell layout på knapper og kontroller.

WB550
WB550 er litt tilsvarende, men det har 10x zoom i stedet for 5x, og har LCD-skjerm i stedet for OLED. Det er også litt større og litt mer klumpete. Men trenger du lang zoom, er du antakelig også villig til å akseptere et litt større kamera.

Andre modeller
Samsung har også lansert andre modeller. Blant disse er PL10, som ser ut som det retter seg mot kvinnelige brukere, i og med at det blant annet kommer i lilla og rosa og med plantemotiv på fronten. Det har innebygd MP3-spiller, slik at du kan tømme batteriet og fylle minnekortet ved å bruke det til musikk, så du ikke har noe igjen når du skal fotografere.

Pl10 - Feminint og fint, men er det det jentene vil ha?
Pl10 - Feminint og fint, men er det det jentene vil ha?

Som mann skal jeg ikke uttale meg alt for bastant om dette, men jeg synes at kameraene som lanseres spesielt rettet mot kvinner, stort sett er de uinteressante modellene, som ikke lover verken de store fotografiske mulighetene eller den ypperste kvaliteten. Jeg pleier ikke å bli fornærmet på andres vegne, men jeg tror jeg hadde blitt litt fornærmet hvis jeg var kvinne.

I det stille har også IT100 blitt lansert, med 28mm vidvinkel, 5x zoom og mulighet for HD-video. Dessuten kom også PL50 og PL65 der det fokuseres på at de er lekre, og det er de.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen