Entourage Sesong 3 del 2

For de som ikke kjenner serien – og av den grunn ikke har fått med seg sesong 1, sesong 2, og første del av sesong 3 – så er "Entourage" historien om fire venner som slår seg opp i Hollywood, etter at den ene lykkes som skuespiller.

Sesong 5 hadde nettopp premiere i USA, mens vi her i Norge må vi vente helt til utpå nyåret før Canal + begynner å sende ferske episoder. For å korte ventetiden kommer nå andre del av sesong 3 på DVD, og serien fortsetter i akkurat samme spor som tidligere.

Medellin

Fra første del av sesongen husker vi at Ari fikk fyken som Vinces agent. Likevel klarer han ikke å holde seg unna superstjernen. Og når Ari får nyss i at Medellin – filmprosjektet guttene har siklet etter de to siste årene – plutselig kan være ledig, så sørger han for at de ikke kan holde seg unna ham heller. Samtidig har Vince problemer med å holde seg profesjonell ovenfor sin nye agent, som en følge av at hun er en meget vakker kvinne.

Jeremy Piven har vunnet to Emmy-priser for sin rolle som Ari Gould
Jeremy Piven har vunnet to Emmy-priser for sin rolle som Ari Gould

I tillegg har Johnny Dramas nye TV-serie snart premiere, og han er engstelig for hvordan den vil bli mottatt. Turtle har som vanlig sine små prosjekter på gang, men selv om alle guttene er opptatt på forskjellige fronter, så har de fortsatt tid til det viktigste, nemlig å feste og nyte livet.

Kjemi

Mye er sagt om kjemien mellom de fire hovedrolleinnehaverne, men når noe fungerer så godt som det gjør i denne serien, så kan det nesten ikke nevnes for ofte. En får inntrykk av at dette er en skikkelig vennegjeng, og måten de bruker hverandres reaksjoner som plattform for sitt eget skuespill på, er til tider helt fortreffelig. Bare legg merke til hvordan de i seriens mange walk-and-talk-scener briljerer sammen.

Det gode samspillet kan også ha en sammenheng med at manus generelt er velskrevet. Dialogene er både vittige og interessante, og serien blir bare morsommere jo bedre kjent en blir med karakterene. Likevel kan det trekkes litt for at rollefigurene ikke utforskes mer i dybden. Etter tre sesonger på TV-skjermen burde en kanskje begynne å gå litt mer under huden på guttene, slik at ikke seerens interesse forsvinner på grunn av manglende utvikling.

Kjemien mellom guttene er upåklagelig
Kjemien mellom guttene er upåklagelig

Men kjedelig blir det likevel aldri, og det ligger hele tiden en genuin spenning i bunn. Mest av alt i forhold til om Vince og E endelig vil klare å få klørne sine i Medellin-manuset.

Oppdelingen

For oss systematikere er det alltid negativt når sesonger deles opp i flere DVD-utgivelser, og dette gjelder også for sesong 3 av "Entourage". For det første skaper det ubalanse i DVD/sesong-ratioen i bokhyllen, men mest av alt fordi 8 episoder av denne serien rett og slett ikke er nok for én DVD-utgivelse. Episodene flyr unna før begjæret er skikkelig tilfredsstilt, og man sitter igjen med et intenst ønske om mer.

Riktignok følger det med litt bonusmateriale – i form av en paneldebatt av serien, kommentarer til episodene og en liten bakomfilm – men dette er dessverre ikke nok til å slukke tørsten.

Konklusjon

Del 2 av sesong 3 av Entourage følger i akkurat det samme mønsteret som serien har gjort tidligere, men er spennende og underholdende nok til at det likevel fungerer. Serien er velspilt og godt skrevet, og gir et drømmende innblikk i en superstjernes hverdag. Selve DVD-utgivelsen er dessverre ikke fullt så bra, og kunne trengt litt flere episoder, og litt bedre bonusmateriale.

Sesong 3 som helhet fortjener en åtter, men ét poeng trekkes fra grunnet oppdelingen, og det manglende bonusmaterialet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen