Test

Entourage ? Sesong 3, Del 1

"Entourage" har blitt omtalt som "Sex og singelliv" for gutter, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Men til forskjell fra de tidvis ekstremt sutrete, overpriviligerte jentene i "Sex og singelliv", lever gutta i "Entourage" ut sin egen drøm. De tar den helt ut, hele tiden. Og for å bruke et belastet uttrykk – dette er en ordentlig gutteserie. Det går stort sett i pupper, leketøy og fete sko. Akkurat som vi liker det.

Vincent Chase er hot hos damene, som det florerer av i Entourage.
Vincent Chase er hot hos damene, som det florerer av i "Entourage".

Reine kjemisettet

Produsent Mark Wahlberg samlet sammen gutta før innspillingen av "Entourage" begynte, så de skulle skulle bli bedre kjent, finne tonen – bli en kompisgjeng. Og er det noe som har fungert fra første stund med "Entourage", så er det kjemien. Selv om Vince er senteret universet kretser rundt, er de andre karakterene like interessante. Gruppa er som en enhet. Og i sesong tre får vi se enda mer til alle gutta.

Aquaman har premiere, Turtle sysselsetter seg med en rapper, Drama får seg jobb og Eric får seg... vel, noe. Sesong tre er fartsfylt og tøff, med den samme kjappe dialogen som tidligere. Ari briljerer, og det er tydelig hvorfor skuespilleren, Jeremy Piven, nylig vant Golden Globe. Mange vil synes han er en forferdelig klyse, men han er i hvert fall en morsom klyse. Den mest karikerte figuren er Johnny "Drama" Chase, spilt av Kevin Dillon. Han er minst like god som sin bror, Matt, og spiller en av de mest hjertevarme og genuine folka i Entourage. Man får medfølelse med Drama, og selv om han oftest fremstår som helt på jordet, er det han som beholder beina på bakken.

Akk så overfladisk

Ettersom "Entourage" etablerte karakterene, for ikke å snakke om seg selv som en serie å regne med, skulle man tro at HBO, i kjent stil, utviklet konseptet og holdt det friskt. Det klarer foreløpig ikke HBO med "Entourage". Selv om tredje sesong er underholdende og morsom, dykker aldri serien ned i karakterene. Greit nok at det er en komiserie og at vi får ta det for det det er, men når en serie strekker seg over fire sesonger (hittil) skal det litt til for å holde interessen oppe. Til og med "Married With Children" med Al Bundy hadde progresjon, uten sammenligning forøvrig.

Seth Green som seg selv, ved siden av E, som han kontinuerlig hakker på. Veldig moro.
Seth Green som seg selv, ved siden av E, som han kontinuerlig hakker på. Veldig moro.

Det nærmeste vi kommer et innblikk i guttas fortid er i episode 3 og 4, hvor vi møter en gammel kompis fra New York. Dessverre forsvinner han like fort som han kom. Konfliktene som oppstår er klassisk sit-com, de kommer og går i løpet av drøye 20 minutter. Den eneste røde tråden er livsstilen og Vinces karriere. Men så er også mottoet ”A lifestyle is a terrible thing to waste”. Og det legger igrunn lista. Topper lista gjør episode 9: vegas baby, vegas! Entouragen drar til Las Vegas, hvor vi møter Seth Green i en herlig birolle; det er tross alt Seth Green, birollekongen, vi snakker om, som seg selv. Som han sier i bakomfilmen fra den episoden: det som er gøy med å spille seg selv, er at du ikke trenger å være deg selv. Moro er det i hvert fall. Det er faktisk så moro at vi tilgir mangelen på dybde og konflikter. Det er tross alt en komedie, så vi får ta det for det det er likevel.

Dette er første del av sesong tre, og den kommer i en enkel boks med tre DVD-er med fire episoder på hver. Den første og den siste DVD-en inneholder noe ekstramateriale, med bakomfilmen fra Las Vegas som det høydepunktet. Kommentatorsporene er trivelige, men ingen sensasjon.

Konklusjon

Entourage er ikke noen viktig serie. I bunn og grunn handler den om fire gutter som lever ut den ultimate drømmen – penger, damer og fete biler. Men alt trenger ikke være så viktig hele tiden. "Entourage" er en velspilt, velregissert serie med god musikk og mye fart. Kort sagt 320 minutter med deilig, hjernedød underholdning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen