EnterpriseDB/PostgreSQL får IBM-støtte

EnterpriseDB/PostgreSQL forsterkes mot MySQL
EnterpriseDB/PostgreSQL forsterkes mot MySQL

PostgreSQL har lenge vært en viktig open source-database og har tradisjonelt sett bydd på en del mer avansert funksjonalitet enn eksempelvis MySQL, men forskjellene har definitivt utjevnet seg det siste året. Sistnevnte har  hatt den fordelen av praktisk talt bli den såkalte "webdatabasen" som alle webapplikasjoner med respekt for seg selv må støtte.

Dersom man tar et kjapt søk på diverse webhoster, ser man også at 99 prosent støtter MySQL, mens PostgreSQL her havner langt bak. For kort tid siden ble det også annonsert at Sun Microsystems kjøper MySQL, noe som trolig vil føre til enda sterkere kommersiell tyngde for MySQL.

EnterpriseDB er et selskap som leverer foredling av PostgreSQL-databasen og tiden er nå inne til å gjøre nye investeringer slik at man fortsatt er konkurransedyktig ovenfor MySQL. Som følge av dette har man blant annet hentet inn kapital på 10 millioner amerikanske dollar fra IBM, som skal brukes til å forsterke porteføljen.

Talsmenn for EnterpriseDB har påpekt at kapitalinnskuddet ikke på noen måte skal ha sammenheng med noen oppkjøpsprosess, men ganske enkelt interesse og villighet til å investere i et produkt som også kan ta kunder fra Oracle.

Til informasjon skal det nevnes at PostgreSQL også til en viss grad konkurrerer mot IBMs egen DB2-database.

Selskapet varslet endring av produktnavnene og baserer begge på PostgreSQL 8.3.

  • EnterpriseDB Postgres blir Postgres Plus
  • Enterprise Advanced Server blir Postgres Plus Advanced Server

Oppsiktsvekkende nok er Sun Microsystems en av de få som virkelig støtter PostgreSQL. Etter at selskapet overtok MySQL satte man inn MySQLs tidligere CEO, Morten Mickos, som sjef for databaseavdelingen, noe som selvsagt er bekymringsverdig for PostgreSQL-miljøet.

Sun  har enda ikke kommet med noen uttalelser som indikerer hvorvidt MySQL-oppkjøpet vil få negative eller positive konsekvenser for PostgreSQL-satsningen.

Det vil kanskje synes litt rart om PostgreSQL og EnterpriseDB plutselig blir kastet ut fra Sun-varmen og tatt inn hos den verste konkurrenten, IBM.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen