Menneskets beste venn får seg ny bestevenn

Teknofil Ensom hund fikk seg robotvenn

Menneskets beste venn får seg ny bestevenn

Robot holder ensom hund med selskap.

Mange befinner seg i en situasjon hvor de er i fulltidsjobb, mens kjæledyret trasker rundt ensomt hjemme i timesvis. Én løsning på problemet er å skaffe seg et dyr til, men hva med en robot i stedet?

Microsoft-utvikler Jordan Correa og kona hans støtte på akkurat dette problemet. Begge har heltidsjobber, men de har også hunden Darwin som må være alene hjemme i åtte timer hver dag. Løsningen var å lage en ny bestevenn til kjæledyret i form av en robot.

Xbox-robot

Correa besluttet å holde hunden sin i aktivitet ved å bygge en virtuell kobling mellom dem i form av en robot med skjerm, kamera, mikrofon og høyttalere.

Nå kan Correa kommunisere med Darwin via Skype fra jobben, og gi ham kommandoer og trille rundt med ham i hjemmet. Roboten blir styrt med en Xbox 360-kontroll og kan til og med kaste ball med hunden takket være en integrert ballkaster.

Belønningsdispenser

Roboten, som heter DarwinBot, ble lagd ved hjelp av Microsoft Robotics Developer Studio, Kinect for Xbox 360 og andre mekaniske deler.

Andre funksjoner inkluderer å gi belønninger fra en dispenser i form av hundesnacks og motta ballen med en uttrekkbar arm. Se videoen av DarwinBot på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen