(Bilde: Nokia)

Ensfarget billigmobil fra Nokia

For deg som ikke klarer deg uten fysiske taster er kanskje Nokia 206 tingen?

Nokia har nå lansert billigmobilene Nokia Asha 205 og Nokia 206. Førstnevnte er forbeholdt såkalte "utviklingsmarkeder" på den sørlige halvkule, mens Nokia 206 blir å finne i norske mobilhyller. Dette opplyser Nokias norske PR-byrå overfor Amobil.

Det hender at vi får mail fra lesere som irriterer seg over at samtlige av dagens mobiltelefoner har touch-skjermer, ettersom de foretrekker det gode, gamle fysiske tastaturet. I dag er det kun enklere modeller som selges uten touchskjerm. Det er også den nye Nokia 206.

Alfanumerisk tastatur

Foto: Nokia

For de som først og fremst bruker mobilen til å ringe med, og sende meldinger, vil kanskje Nokia 206 fremstå som et attraktivt valg i kontrast til dagens avanserte smartmobiler. Den nye billigmobilen til Nokia har et alfanumerisk tastatur (fysiske taster), en skjerm på 2,4 tommer, og støtte for både mobilt Internett og egne snarveier til sosiale medier som Facebook, Twitter, WhatsApp og eBuddy Chat. Som Nokias billigmobiler i dag, kjører Nokia 206 også operativsystemet series 40.

Kameraet er på kun 1,3 megapiksler, noe som normalt betyr at du kan ta ok bilder under optimale forhold i dagslys, men at det uansett ikke blir bra nok til noe annet enn MMS-er. Det som er interessant er at Nokia 206 også kommer i såkalt dual-SIM-versjon, altså at den har plass til to SIM-kort. Slike telefoner er det fortsatt få av på markedet i dag.

Batterilevetiden (standby) skal etter sigende være på henholdsvis 47 og 28 dager (!) for singel- og dual-SIM-versjonene. Nokia 206 kommer i en rekke sterke farger, deriblant gul, magenta og cyan.

Prisen skal ligge på 62 dollar, 350 norske kroner, før eventuelle skatter og avgifter. Det betyr at den sannsynligvis vil koste rundt 500 kroner uten abonnement når den kommer i salg i norske butikker. Nokia 206 skal "shippes" i løpet av fjerde kvartal, så kanskje de er her til jul?

Les også: Denne Nokia-mobilen startet alt

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen