Enormt display med 156 skjermer

Enormt display med 156 skjermer

I Japan skjer det alltid mye spennende på teknologifronten, og denne gangen har selskapet Sharp kommet opp med en installasjon som praktisk talt plasserer tilskueren midt i en altoppslukende, audiovisuell opplevelse.

156 skjermer rundt tilskuerne

Japanerne har utviklet et gedigent skjermsystem bestående av totalt 156 60 tommer store LCD-skjermer av typen PN-V601 – som er plassert på vegger, tak og gulv for å gi tilskuerne en opplevelse utenom det vanlige. Tak, front og gulv har 36 skjermer hver seg, mens sidene har 24 stykker per vegg.

Man vil med andre ord bli dekket av skjermer på nesten alle kanter som viser for eksempel livet i havet både foran, over, under og på sidene på det produsentene kaller en "sømløs og livaktig måte."

Nederlandsk tivoli

Installasjonen kalles "5D Miracle Tour," men er ikke den første til å benytte seg av 5D-navnet – som bare er en gimmick. 5D Miracle Tour er plassert i fornøyelsesparken Huis Ten Bosch ved Sasebo City i Japan.

Huis Ten Bosch har av alle ting et nederlandsk tema (!), komplett med vindmøller og fargerike tulipaner. Hvorfor en "5D-skjerm" blir vist akkurat der er ikke godt å vite, men installasjonen vil uansett være åpen for publikum fra og med 29. april.

Syns du dette så spennende ut? Kunne du selv tenke deg å besøke Huis Ten Bosch for å oppleve 5D Miracle Tour? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: Akihabara News, Pocket-lint, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen