(Bilde: Pixelplanet/Youtube)

Enormt spisebord-nettbrett fra 3M

Er dette CES-messens fysisk største nyhet?

3M er kanskje mest kjent for Post-it-lapper og limbånd, men de har også masser av erfaring innen finelektronikk. På CES-messen i Las Vegas demonstrerer de virkelig hva de kan, og viser frem et virkelig kolossalt nettbrett.

Selv om selskapet tidligere har laget nettbrett og tilsvarende enheter, er det lite som kan måle seg med denne giganten. Fra hjørne til hjørne måler den 84 tommer, og oppløsningen er 4K, altså 3840 x 2160 piksler.

Den lille TV-en er 46 tommer. Den store er 80 tommer. Nettbordet fra 3M er enda større.
Den lille TV-en er 46 tommer. Den store er 80 tommer. Nettbordet fra 3M er enda større.Foto: Ole Henrik Johansen

For å sette dette i perspektiv: Den største TV-en vi har testet hadde en diagonal på 80 tommer. Bildet til høyre illustrerer hvor stort dét er, og en fire tommers større diagonal gir ganske mye større overflate.

Hele familien samtidig – hvis du har råd

Ifølge nettstedet The Verge, som har fått prøve ut en prototyp, skal nettbrettet støtte inntil 40 samtidige berøringspunkter. Dette skulle tilsi at fire personer som står rundt enheten – som nok heller bør kalles nettbord enn nettbrett – hver burde kunne bruke alle ti fingre på det samtidig.

Dette er likevel ikke godt nok for 3M, som sier at nettbordet skal ha støtte for inntil 100 samtidige berøringspunkter før det kommer på markedet, i løpet av tredje kvartal i år.

Dette tilsier at enheten nok er mer spesielt tilpasset klasserommet enn familiens dagligstue.

Sannsynligvis dyrt

Produsenten oppgir da også skoler og muséer som mulige målgrupper, og later dermed til å sikte seg inn på et profesjonelt marked.

Prisnivået vil nok da bli temmelig drøyt for menigmann, da profesjonelle gjerne har en del dypere lommer. Akkurat hva den vil koste vites ikke før enheten faktisk lanseres, men Microsoft og Samsung sin 40-tommers Surface 2 har en pris i området rundt 50 000 kroner.

Se også: Vi har fått leke med det nye berøringsbordet fra Samsung og Microsoft

Se video av monsteret:


(Kilde: Techspot, The Verge)

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen