Enorm Wikipedia-vekst

I løpet av året har Wikipedia vokst seg til å bli det mest populære oppslagsverket på nettet. Flere og flere mennesker strømmer også til Wikipedia for å få med seg store nyheter, så mange at de største nyhetsleverandørene på nettet har lagt merke til det.

I løpet av det siste året alene, har trafikken til nettstedet vokst med 154 prosent, ifølge Reuters. Om Wikipedia fortsetter å vokse med samme hastighet, er det snart mer populært enn blant annet The New York Times. For øyeblikket finnes det over 700 000 ulike artikler i leksikonet, og det blir flere hver dag.

I Wikipedia kan hvem som helst gjøre endringer i tekstene som står der, en samarbeidsform som har gitt navn til leksikonet. Wikier er etterhvert blitt svært populære, selv om mange opplever vandalisme med jevne mellomrom.

Wikipedia holder fast på sine grunnpilarer, og presenterer i de fleste tilfeller et nøytralt syn på ulike saker. I kriseperioder, som under orkanen Katrina i USA den siste tiden, og ved tsunamien rundt juletider, var Wikipedia hele tiden oppdatert på siste nytt, og ofte med informasjon fra folk på stedet.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen