TEST: Enklest å bruke og god nok lyd
Test

Enklest å bruke og god nok lyd

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sony DAV-DZ860W

Positive ting Trådløse bakhøyttalere, best autojustering, bra lyd, bra pris.
Negative ting Svakere lydkvalitet med musikk enn med film.0

Testresultater

Sony DAV-DZ860W

Positive ting Trådløse bakhøyttalere, best autojustering, bra lyd, bra pris.
Negative ting Svakere lydkvalitet med musikk enn med film.0
Dette anlegget fra Sony er av tradisjonell utforming, med front- og bakhøyttalere som er like store. Det følger med gulvstativer, men det er også mulig å henge dem på veggen. På gulvstativ er dette de minste og netteste høyttalerne i denne testen. Senterhøyttaleren og sub-bassen er riktig små, og enkle å gjemme bort. Sub-bassen er passiv, slik at det er hovedenheten som forsterker opp det signalet også.

Oppkobling og innstilling
Det er mange deler å koble og skru sammen, men absolutt alle er fargekodet. Dette gjelder alt fra kabler til poser og komponenter. Den medfølgende trådløsforsterkeren for bakhøyttalerne gjør at det ikke er nødvendig å strekke kabler fra forsterkeren og tvers over stua. Det er veldig bra, og dette radiosambandet stiller seg selv inn helt uten problemer. Det holder med å skru på strømmen.

Deretter kjører forsterkeren en hurtiginstallasjon der man velger språk, skjermproporsjoner og innstillingen til Scart-kontakten. Enheten har norsk språk, og det liker vi. Det siste punktet i innstillingen er kalibrering av surroundlyden i høyttalerne. Det løses ved hjelp av en medfølgende mikrofon, og en rutine som kjapt sender lyd til hver høyttaler etter tur. Da vet forsterkeren avstanden til alle høyttalere fra der du sitter, og samtidig er akustikken i rommet registrert. Dette er såre enkelt, og resultatet virker å være svært presist. Du er klar til å kjøre film etter noen få strakser.

Lyd og bilde
Anlegget bruker en ganske liten og lett subbass som heller ikke er aktiv. Til tross for dette er filmlyd bra, med god fylde i både bass og mellomtonene. Trøkket er godt nok for de fleste normale stuer, og tunge lydeffekter i actionfilmer kommer godt fram. Diskanten er ren og vrenger overhodet ikke, og lydbildet oppleves som rent, åpent og detaljert. Dialogen kommer brukbart bra fram, men vi synes at standardinnstillingen på senterkanalen er litt lav. Dermed er ikke dialogen så sentrert som vi liker, men dette er en enkel sak å justere i menyene.

Surroundfølelsen er god, og bakhøyttalerene plasserer deg godt i sentrum av handlingen. Den er likevel ikke så kraftig som mange andre forsterkere lager, men dette er også en standardinnstilling som lar seg justere. Vi trivdes best med filmlyd med ferdiginnstillingen «Movie DCS» som er en prosessorinnstilling der forsterkeren i følge manualen etterligner lydegenskapene til et produksjonsstudio som er bransjestandard. I tillegg gav vi ekstra basstrykk, og da ble actionfilmen livlig nok i massevis.


Slik ser anlegget fra Sony ut.

Når du spiller musikk med anlegget, får du det samme velbalanserte lydbildet som vi fikk med film. Når vi setter spilleren i musikkmodus, så brukes kun fronthøyttalerne og sub-bassen som standard. Dette gir et litt «smalere» lydbilde, men det er likevel godt balansert mellom bass, mellomtone og diskant. Mellomtonen er imidlertid av og til på grensen mot for ullen, og det kommer nok av at basshøyttaleren ikke klarer å gå så dypt som vi ønsker.

Dette er imidlertid ikke et veldig stort problem ved lavere volumer. Da er det litt mer alarmerende at vi opplevde anlegget som litt veikt da vi spilte skikkelig høyt. Da kommer mangelen på bass tydeligere fram, og det høres ut som anlegget strever mer med å levere skikkelig god lyd. Som det eneste anlegget i denne testen, klarer det å spille av SACD musikkplater og AAC lydfiler via USB. Anlegget konverterer DVD-film opp til 1080p, som de fleste av anleggene i denne testen gjør.

Konklusjon

Dette anlegget fra Sony vinner vår test, til tross for at det ikke har den aller beste lyden i utvalget. Lyden er selvsagt blant de beste, men det er kombinasjonen av brukervennligheten ved oppsett og innstilling, de trådløse bakhøyttalerne og den sympatiske prisen som gjør at Sony går helt til topps. Skal vi klage på noe, må det være en litt kronglete fjernkontroll og valg av innstillinger som kun vises kryptisk i displayet som trekker brukervennligheten noe ned.

Oppsummering

Produkt: Sony DAV-DZ860W
Internett: www.sony.no
Pris: 4 366 kroner
Design/funksjoner: 5.3/10
Brukervennlighet: 8.2/10
Lyd/bildekvalitet: 6.7/10
Pris: 7.0/10

Data
System: 5.1 Surround
Antall deler: 7
Antall lydinnganger: 5
Maks oppkonvertering: 1080p


Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen