Enklere surfing med ny Opera Mini

Opera lanserer nå en ny nettleser til mobilen: Opera Mini 4. Foreløpig er det bare beta-versjonen som er tilgjengelig, men det gir likevel en solid smakebit på hvordan Opera har tenkt å samle internett til ett rike og ta farvel med wap.

Det som er spesielt med Opera Mini er at du kan surfe på vanlige nettsider med en hvilken som helst vanlig mobil. Opera Mini krever nemlig bare Java-støtte, som finnes på alle telefoner utgitt de siste to-tre årene.

Opera Mini 4 gir full oversikt.
Opera Mini 4 gir full oversikt.

Oppskriften er enkel. I stedet for å laste ned hele siden, får mobilen din servert en side som er ferdigtygget og tilpasset mobilskjermen. På denne måten trenger ikke mobilen å bruke så mye resurser og datatrafikk, og det gjør det triveligere å få mobilregningen dumpende inn i nettbanken.

Den viktigste nyheten i versjon 4 av Mini-nettleseren, er at den viser et oversiktsbilde av nettsider på mobilskjermen. Så beveger du enkelt og greit musa rundt på skjermen og trykker der du vil zoome inn. Det gir deg en lesbar tekst.

Den forrige versjonen, Opera Mini 3, visste deg bare en liten del av siden av gangen, og du måtte bla nedover i én kolonne til du kom dit du ville. Den nye versjonen gjør det lettere å hoppe rett dit du vil med én gang. Du kan selvsagt også surfe på gamlemåten.

Du kan laste ned den nye betaversjonen på Operas hjemmesider. Vi kommer tilbake med en test av Opera Mini 4 i nær fremtid.

(Kilder: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen