Enklere SMS for HTC Touch

HTC Touch mangler tradisjonelle taster, og i vår test av telefonen oppdaget vi raskt at vi kunne legge inn tekst på en rekke måter. Men alle krevde at vi hentet frem pennen og enten skrev på skjermen, eller trykket på et knøttlite qwerty-tastatur.

Når du skal ringe ut kan du hente opp et skjermtastatur med tallknapper i et 4x3-format. På disse tastene kan du lese de samme bokstavene som på andre mobiltastaturer. Det trengs om du skal ringe 800 PIZZA (800 74992) eller andre telefonnumre skjult som navn.

Men dette tastaturet kan du ikke bruke for å skrive bokstaver på skjermen, verken i telefonmodus eller når du skriver meldinger. 

PhonePad
Løsningen er et lite tilleggsprogram som heter PhonePad. Installerer du dette på din Windows-mobil får du i tillegg til de andre skjermtastaturene også en variant som ser ut som et mobiltastatur. Dette kan du bruke om du foretrekker å skrive tekstmeldinger på den gamle måten.

Løsningen fungerer greit, og gjør det mulig å sende tekstmeldinger med en hånd. Programmet har dessuten flere språkvalg i tillegg til norsk.

Under tekstingen får du opp alternative ord som du kan velge direkte. Da går skrivingen enda raskere. Ordboka er imidlertid noe tynnere enn vi er vant til. Blant annet finnes ikke et så velbrukt ord som SMS.

Du kan imidlertid laste ned et gratisprogram (T9Editor) som lar deg redigere ordboka og legge til, endre eller trekke fra ord.

Programvaren har tidligere vært installert på flere modeller fra HTC. Nå tyder mye på at den vil bli lagt inn også på HTC Touch når denne kommer på markedet senere i sommer.
Det vil unektelig gjøre HTC Touch mer brukervennlig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen