Enklere oppsett av kryptert Wi-Fi

Sikkerheten rundt trådløse aksesspunkt kan mange ganger synes helt forferdelig. Hvorfor selges Wi-Fi-utstyr i det hele tatt med mulighet til å bli konfigurert uten kryptering?

En rask biltur gjennom Oslo sentrum med bærbar på søken etter trådløse nett, viser at man nærmest kan holde seg på Internett konstant bare ved å bytte mellom ulike åpne, men private aksesspunkt.

Krypteringsteknikker som WEP og WPA trygger tilkoplingene betraktelig, men for mange virker allikevel dette for avansert å sette opp. Ifølge Wi-Fi Alliance synes 43 prosent av brukerne at det var moderat til svært vanskelig å sette opp et sikret hjemmenettverk, noe som til syvende og sist fører til at man like gjerne kjører åpen autentisering.

En ny teknologi skal nå gjøre det enklere å sikre aksesspunktene. "Wi-Fi Protected Setup" kombinerer et fysisk knappetrykk på Wi-Fi-enheten med en PIN-kode og ordner deretter oppsettet av WPA. Dette forventes å gjøre oppsettet betydelig enklere enn slik det er i dag.

Windows Vista vil bli implementert med automatisk gjenkjennelse for Wi-Fi Protected Setup. Standarden blir offisielt lansert neste måned.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen