Enklere oppgradering med OPMA

OPMA definerer et standard hardware-grensesnitt mellom serverplattformen og subsystemet. Kort som er sertifisert etter OPMA-standarden vil få navnet "mCards" - ifølge en pressemelding fra AMD. Disse kortene vil ha BMC-firmware (Baseboard Management Controller) som kommuniserer med BIOS, drivere, operativsystemer og spesielle administrasjonsverktøy.

Talsmenn for AMD har tidligere fremlagt at det var viktig å få på plass et standard grensesnitt for administrasjon av hardware-komponenter, noe man bestreber å få til med Open Platform Management Architechture.

OPMA skal også frigi en del PCI-ressurser samt øke ytelsen på ekstern konsoll. Poenget med systemet er blant annet å gjøre det enklere å oppgradere systemene ettersom man har klare retningslinjer for grensesnittene. Det vil også bli enklere og billigere å utvikle tredjeparts komponenter siden dette er en åpen standard.

Man forsøker nå å skape interesse hos de store serverleverandørene (IBM, HP og Sun) slik at man kan teste teknologien på deres systemer. Dell meldte for kort tid siden at de ikke så noen grunn til å satse på AMD64 ettersom Intel EM64T var en fullgod erstatter.

Dersom OPMA virkelig slår igjennom kan dette vise seg å være et godt salgsargument for AMD64-servere. Skalérbare systemer med god kommersiell støtte er tross alt god salgsvare.

(Kilde: AMD, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen