Enklere hverdag for diabetikere

Enklere hverdag for diabetikere

Navnet t+ er en forkortelse for Think Positive, et selskap som driver portaler på Internett for personer med astma, høyt blodtrykk og diabetes.

I dette tilfellet har t+ utviklet et program for mobiltelefonen som gjør det mulig for personer med diabetes å følge blodsukkerutviklingen over tid. Programmet gir brukeren mulighet for å følge svingninger i bludsukkernivået fra dag til dag, svingninger som på sikt kan være uheldige. 

Diabetikere har økt risiko for nyresvikt, hjertesykdommer, koma, amputasjoner , blindhet og impotens. 

Slipper fremmøte
Dataene som brukeren legger inn på mobiltelefonen blir videresendt til en database der legene kan se utviklingen og gjøre endringer i medisineringen uten å måtte innkalle pasienten til konsultasjon. Særlig er det nyttig for personer som nettopp har fått diagnosen å vite at leger og sykepleiere følger utviklingen, skriver Tech Digest. 

Programmet lastes ned på mobiltelefonen direkte fra Internett, og brukeren fyller inn blodsukkerverdier, tid siden siste måltid, forventet aktivitetsnivå og hvor mye insulin han/hun har tatt. Dataene sendes til t+ for analyse, og brukeren kan se et søylediagram som viser utviklingen. 

Legene og sykepleierne som er knyttet til prosjektet kan også sende tekstmeldinger med informasjon til diabetikeren. 

Mer om t+ her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen