Enklere blir det ikke

De fleste mobiltelefoner i dag er langt mer enn et kommunikasjonsredskap. Innebygde MP3-spillere, blåtann, utvidbart minne og megapikselskameraer er bare en liten del av den stadig voksende mengden av funksjonene man finner i dagens telefoner. Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for den hurtige utviklingen innenfor håndholdt teknologi.

Hvis du eier en mobiltelefon av den avanserte typen er det stor sannsynlighet for at du har fått høre sarkastiske kommentarer fra foreldre eller venner med heller laber interesse for den trådløse utviklingen. Det er ingen hemmelighet at det finnes tusener av mennesker der ute som kun bruker mobiltelefon til to formål - ringe og sende tekstmeldinger.

Minst mulig funksjoner på en enklest mulig måte
Vodafone bestemte seg for en tid tilbake for å gi denne delen av mobilbrukerne akkurat det de vil ha - verken mer eller mindre. På bakgrunn av ønsker fra tusenvis av mobilbrukere inngikk operatøren et samarbeid med den franske produsenten Sagem, der målet var å utvikle telefoner som ikke hadde mer enn det aller nødvendigste.

I utviklingen av disse telefonene ble det lagt vekt på to ting: Å gi enhetene minst mulig funksjoner, samtidig som det skulle bli enklest mulig å bruke disse funksjonene. Ingen skulle ha problemer med å forstå hvordan man brukte telefonene.

Resultatet av dette samarbeidet ble Vodafone Simply, som er en produktportefølje som foreløpig består av to telefoner: VS1 og VS2. De to telefonene kan by på følgende funksjoner foruten ringemuligheter og sending av tekstmeldinger: Kalender, kalkulator, alarm, samt muligheter for å lagre og redigere kontakter.

Dedikerte taster til det meste
Med så få muligheter burde det ikke være noe problem å lete seg frem i menyene, men Sagem har allikevel tatt et par forholdsregler, og har plassert tre dedikerte taster over skjermen. Disse brukes for å få direkte tilgang til hovedmeny, tekstmeldinger og kontaktliste. Volumet stiller man fra en dedikert tast på venstresiden.

Som om ikke dette var nok kommer det opp hjelpemeldinger på skjermen når man går inn på de forskjellige valgene. Her skal man enkelt og greit ikke kunne misforstå noe.

Når man tar telefonenes spinkle spesifikasjonsliste i betraktning skulle man tro at batterilevetiden ville være bedre enn gjennomsnittet, men dette er ikke tilfelle. Telefonene leverer nemlig ikke mer enn fire timers taletid.

Verken VS1 eller VS2 er i salg i Norge, ettersom Vodafone ikke opererer her til lands. Det er imidlertid bare å ta turen over svenskegrensen hvis man vil skaffe seg et eksemplar. Prisen er på omtrent 1300 svenske kroner.

(Kilder: Vodafone, Slashphone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen