SteamOS, del 2

Enklere enn vi hadde trodd

SteamOS er ikke som andre OS.

Vi har allerede tenkt en del rundt dette med hvilke personer og hva slags type datamaskiner operativsystemet SteamOS egner seg for, og i denne delen skal vi se litt nærmere på det rent praktiske – altså ta for oss hvordan Valves stuesentrerte OS fungerer i praksis.

Vi anbefaler deg å starte med forrige del dersom du ikke har fått med deg den. Kortversjonen skal du likevel få: SteamOS er et operativsystem bygd på Linux-distroen Debian, men der Debian er lagd for å gjøre en rekke forskjellige oppgaver, er SteamOS skreddersydd for én spesiell ting: Kjøre Steam i Big Picture-modus.

For Linux er sjelden et førstevalg for «folk flest», men SteamOS skal i teorien være såpass enkelt at det fint kan være det. Vel å merke så lenge du ikke har tenkt å bruke operativsystemet til noe særlig annet enn spilling over Valves Steam-plattform.

Dette høres jo litt snevert ut, men stikkordene her er «TV-vennlig» og «gratis». SteamOS skal være et alternativ til å først installere Windows på datamaskinen, for så å installere Steam-klienten. Ved å installere SteamOS i stedet sparer du det Windows-lisensen koster.

Men er alt så enkelt som det høres ut, og hvordan fungerer SteamOS i praksis? Dette var det verdt å teste ut, og i denne artikkelen får du våre innspill og erfaringer med operativsystemet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen