Enkle tips til bedre mobilvideo

Med Sony Ericsson Vivaz kan du ta videoopptak i såkalt 720p, noe som vil si at du får HD-kvalitet på opptakene. Tidligere år har den svenskjapanske mobilprodusenten leid inn fotografer til å teste sine Cybershot-mobiler, men i år er fokuset tydeligvis på HD-video. I forbindelse med påskeferien har skifilmskaper Filip Christensen (22), som allerede har vunnet prestisjetunge priser og høstet god kritikk fra det internasjonale skimiljøet for sine filmer, takk ja til å sette Sony Ericsson Vivaz på en liten prøve i alpinbakken.
Resultatet finner du lenger ned på siden, men først har Christensen noen gode tips å komme med til deg som vil ta bedre videofilmer med mobilen.
– Mobiltelefonen er med oss nærmest overalt og er derfor et glimrende verktøy til å fange de spesielle øyeblikkene. Det er superspennende at man nå kan filme i HD-kvalitet med mobilen. Det betyr at du kan dele opplevelsene i virkelighetstro kvalitet. Hvis du også følger noen enkle mobilvideotips er du langt på vei sikret et godt resultat, sier Filip Christensen.

Les testen av Sony Ericsson Vivaz her.
Her er Christensens mobilvideotips:
  • Ved filming av hendelser som har mye bevegelse, for eksempel skikjøring, er det viktig å stille inn kameraet til den ”uendelige” fokusfunksjonen. Hvis ikke, kan det være fare for at objektet blir uskarpt ettersom for mye bevegelse kan skape problemer for auto-funksjonen.
  • Det finnes flere innstillinger av opptaksformater. Her må man alltid filme med 720p24p for best resultat.
  • For å gjøre opptakene dine mer stemningsfulle, kan for eksempel svart-hvitt-funksjonen være fin å bruke på gråværsdager i fjellet. 
  • For å være på den sikre siden, bør du holde en viss avstand til objektet/hendelsen du skal filme ved første gjennomførelse. Da slipper du å ende opp med opptak der objektet er utenfor videorammen hvis det er et engangstilfelle. Hvis dette er en hendelse som skal gjenta seg flere ganger, kan du tenke ut flere kreative vinkler som kan bli fint å klippe med i etterkant. (Ref. ”følgeskamera” på Vivaz skifilm-video).
  • Hold kameraet med begge hender for å redusere vibrasjoner
  • Jobb med eksponeringen manuelt for å få best resultat.
 Og her ser du videoen Filip Christensen har laget med Sony Ericsson Vivaz (se i 720p-oppløsning for beste kvalitet):
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen