Enkelte AMD-prosessorer funker ikke med Windows 8.1

Stenger kranen for de som ønsker seg 64-bits versjonen.

Microsoft slapp i forrige uke sin nyeste versjon av operativsystemet Windows. I  8.1-utgaven er det gjort en rekke endringer, der blant annet startknappen har funnet veien tilbake inn i varmen. Men samtidig er det noen som har blitt stengt ute i kulden.

For Microsoft har valgt å ta vekk kode som ikke kan bruke introduksjonssett som «CMOXCHG16b» i 64-bits utgaven av det nye operativsystemet. Det sørger for at du ikke lengre kan bruke prosessorer som AMD Athlon X2 64 eller Opteron 185, skriver Neowin.net

Gjelder 64-bits utgaven

I et svar som Microsoft har gitt til nettsiden, forklarer selskapet at grunnen til at de nå har tatt vekk koden som ville latt AMD-prosessorene fungere, dreier seg om å innføre strengere sikkerhet i operativsystemet. Selskapet opplyser at det skal være svært få som blir påvirket av endringen.

Koden for de aldrende prosessorene er på plass 8.0-versjonen av Windows, mens skal du oppgradere til 8.1 og er avhengig av de nevnte introduksjonene, vil 32-bits versjonen være den eneste som fungerer. 

Er du i tankene på å kjøpe deg Intels nye Haswell-prosessor?
Les hvordan du kan tyne 35 prosent mer kraft ut av den »

(Kilde: Neowin)

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen