Test

Enkelt og elegant fra Samsung

Testresultater

Samsung SGH J400

Positive ting 3G og Edge. To skjermer. Lav pris.
Negative ting Enkelt kamera. Ikke Super-3G. Glatt å holde i. Svak mediespiller.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Samsung SGH J400

Positive ting 3G og Edge. To skjermer. Lav pris.
Negative ting Enkelt kamera. Ikke Super-3G. Glatt å holde i. Svak mediespiller.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
Vi har ikke noe imot enkle mobiltelefoner, bare prisen er riktig, og byggekvaliteten holder mål. I så måte synes vi prislappen på rundt 2000 kroner er grei nok, uten at det kan kalles noe røverkjøp.

Lekker
Design og kvalitet er det ikke noe å utsette på. Her dreier de seg om en 3G-mobil med en liten utvendig skjerm der tall og symboler vises sort på blått. Innvendig finner vi en større skjerm med oppløsning på 176x220 punkter. Kameraet tar bilder med 1,3 megapiksler oppløsning. Telefonen støtter 3G, men ikke Super-3G.

Det er noen av de mange små tingene som gjør at vi synes J400 kommer litt til kort. Den havner rett og slett mellom to stoler: for avansert til å kunne kalles enkel basismodell, og for enkel til å fungere som musikkmobil, reservekamera elle e-postleser.

Enkelt
Nå har riktig nok telefonen både musikkspiller, kamra og e-postleser. Musikkspilleren gir deg ikke anledning til å sortere musikken etter artist eller album. Har du en stor musikksamling blir det vanskelig å finne frem til låtene du vil ha i spilleliste. Problematisk blir det også om du har et par lydbøker på minnekortet, og får opp en liste med 20-30 filer som alle heter spor 1.

De medfølgende stereopluggene inviterer heller ikke de store lydopplevelsene.

E-postleseren er enkel, men støtter pop3 og imap4. Her er heller ingen programvare som lar deg lese vedlegg, og førstegangssynkronisering av postkassen er en tålmodighetsprøve.

Programvaren i telefonen er også begrenset. Med 8 MB internt minne har du riktig nok plass til en del java-applikasjoner, og bruker du Yahoo Go eller mobilvarianten av G-mail, så er en del av problemet løst. Vi er også litt forundret over at det ikke ligger ett eneste spill på mobilen. Du kan riktig nok laste ned spill, men vi synes det er kjipt likevel.

Taster
Tastene er flate, men reagerer bra. Menyknappen er en fireveis vippetast med kvitteringstast i midten. Tasten er bred, men ikke særlig høy. Det gjør den grei å bruke i sideretningene, men litt trang når du navigerer opp og ned.

Den blanke overflaten på telefonen er glatt, og den ligger ikke spesielt bra i hånden. Det kunne unektelig vært enklere å åpne telefonen med en hånd, men med litt tilvenning går det greit. Siden telefonen er så glatt er du avhengig av å få kilet en finger inn mellom de to havdelene.

Tilpasninger
Men lyden er grei, og tallene på skjermen er store og lettleste. Du kan gjøre en del tilpasninger selv også, blant annet kan du øke størrelsen på skriften når du bruker nettleseren. Noen tilsvarende løsning for innskriving av tekstmeldinger finnes dessverre ikke.

Men muligheten for videotelefoni er til stede, med innvendig kamera og 3G.

Alt i alt er dette en mobiltelefon som vil dekke litt mer enn basisbehovene for mobilkommunikasjon, men ikke nok til at den vil tilfredsstille krevende brukere.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen