Enkelt å omgå iPhone-sikkerheten
Teknofil
(Bilde: iStockphoto)

Enkelt å omgå iPhone-sikkerheten

Sikkerhetshull åpner opp kontaktlisten og bildene på telefonen din.

Vi har begynt å lagre mer og mer av livene våres på telefonene våre. Det er selvfølgelig fint å ha alt du trenger tilgjengelig hele tiden, men det setter desto større krav på mobilsikkerheten. I hverdagslivet må du passe på selv, mens i arbeidslivet har mange bedrifter begynt å kreve en minimum av sikring, som at du for eksempel må aktivere passordbeskyttelse på telefonen – i tilfelle den kommer på avveie. 

Nå viser det seg at sikkerheten i iPhones låseskjerm er svært enkel å omgå. Nettstedet Jailbreaknation.com har oppdaget at du ved hjelp av noen få trinn kan sette passordbeskyttelsen ut av spill, og blant annet få tilgang til kontaktregisteret på telefonen.

Du skal også kunne sende e-post og tekstmeldinger, samt få tilgang til telefonens bildegalleri i det du prøver å opprette en ny kontakt på telefonen. 

Feil i funksjonen for nødnummer-oppkall

Sikkerhetshullet innebærer blant annet at du ringer et nødnummer, og så avbryter oppkallet før det går igjennom. Vi advarer våre lesere mot å prøve dette selv, siden man bør unngå unødvendige oppkall til nødnummerne.

Apple har overfor AllThingsD bekreftet sikkerhetshullet, og sier at det vil komme en fiks i en senere programvareoppdatering.

Ifølge Comon.dk jobber Apple nå med en helt ny måte å sikre iPhone og iPad. I stedet for passord skal man for å låse opp telefonen identifisere et bilde av en person, tilfeldig utvalgt fra kontaktregisteret på telefonen. Tidligere har vi også skrevet om at neste generasjon iPhone kan få innebygget fingeravtrykkskanner.

Les også: Seks trinn til bedre mobilsikkerhet

Her kan du se en video av hvordan kodelåsen på iPhone kan omgås:

(Kilde: Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen