Enkelt å omgå iPhone-sikkerheten
(Bilde: iStockphoto)

Enkelt å omgå iPhone-sikkerheten

Sikkerhetshull kan gi uvedkommende tilgang til kontaktlisten og bildene på telefonen.

Det at ansatte bruker private mobiltelefoner i jobbsammenheng blir stadig mer vanlig, men blir også av mange sett på som en sikkerhetsmessig kjempeutfordring. Mange bedrifter krever derfor en minimum av sikring, som at man for eksempel må aktivere passordbeskyttelse av telefonen – i tilfelle telefonen kommer på avveie. 

Nå viser det seg at sikkerheten i iPhones låseskjerm er svært enkel å omgå. Nettstedet Jailbreaknation.com har oppdaget at du ved hjelp av noen få trinn kan sette passordbeskyttelsen ut av spill, og blant annet få tilgang til kontaktregisteret på telefonen.

Du skal også kunne sende e-post og tekstmeldinger, samt få tilgang til telefonens bildegalleri i det du prøver å opprette en ny kontakt på telefonen. 

Feil i funksjonen for nødnummer-oppkall

Sikkerhetshullet innebærer blant annet at du ringer et nødnummer, og så avbryter oppkallet før det går igjennom. Vi advarer våre lesere mot å prøve dette selv, siden man bør unngå unødvendige oppkall til nødnummerne.

Apple har overfor AllThingsD bekreftet sikkerhetshullet, og sier at det vil komme en fiks i en senere programvareoppdatering.

Ifølge Comon.dk jobber Apple nå med en helt ny måte å sikre iPhone og iPad. I stedet for passord skal man for å låse opp telefonen identifisere et bilde av en person, tilfeldig utvalgt fra kontaktregisteret på telefonen. Vårt søsternettsted Amobil.no har også skrevet om at neste generasjon iPhone kan få innebygget fingeravtrykkskanner.

Les også: Seks trinn til bedre mobilsikkerhet

Her kan du se en video av hvordan kodelåsen på iPhone kan omgås:

(Kilde: Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen