TEST: Enkelt, rimelig og godt
Test

Enkelt, rimelig og godt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Nikon D60

Positive ting Svært brukervennlig, mange funksjoner, lav pris.
Negative ting Ordinær bildekvalitet, litt tregt.0

Testresultater

Nikon D60

Positive ting Svært brukervennlig, mange funksjoner, lav pris.
Negative ting Ordinær bildekvalitet, litt tregt.0
Nikon D60 er arvtageren etter D40 og D40x som Nikon sitt nybegynnerkamera. Dette kameraet er lite og relativt lett med en vekt på 495 gram på huset uten batteri og objektiv. Kameraet føles ganske kompakt når man har det i hånden, og balansen er også svært god. Nikon har valgt å beholde samme skjermstørrelse som før, med to og en halv tomme.

Godt objektiv
Den viktigste nyheten med dette kameraet, er det medfølgende objektivet. Nikon har nå lagt ved et standard zoomobjektiv på 18-55 mm med optisk bildestabilisering. Dette regnes som den beste teknikken for stabilisering, og vi har i denne testen kunne fastslå at dette fungerer aldeles strålende.

Det er også godt gjort av Nikon å legge ved et slikt objektiv, og likevel holde prisen under fem tusen kroner. Vår eneste innvending til dette objektivet er at det ikke har en egen fokusring for manuell fokusering. Ergonomien til kameraet er ellers utmerket, selv om vi frykter at fotografer med de aller største hendene vil føle at grepet er noe trangt.

Brukervennlighet
Akkurat som alle andre nyere kameraer fra Nikon har dette kameraet masse hjelp og selvforklarende informasjon i menyer og på skjermen. Riktig nok er det nærmeste menyspråket for oss svensk, men hjelpefunksjonene og særlig infodisplayet gjør at vi likevel er svært begeistret for denne funksjonaliteten. Måten som sammenhengen mellom blenderåpning og lukkertid som vises grafisk på skjermen synes vi er forbilledlig.

Kameraet har også en rekke innebygde funksjoner. I tillegg til de vanlige kameramodusene har det også seks ferdige innstillinger innebygd. Kameraet har også innebygd kompensasjon for lysforhold med høy dynamikk. Denne funksjonen jevner ut eksponeringen i områder med høylys og dyp skygge i samme bilde. Vi er imidlertid litt skuffet over at kameraet bruker overraskende lang tid på å gjøre bildet ferdig når funksjonen er aktiv. Dette merker du når du tar flere bilder rett etter hverandre.

Bildekvalitet
Redigeringsmulighetene er flere i dette kameraet. Nikon teller at kameraet har ti slike funksjoner, og noen av dem er Quick retouch, D-Lighting, rødøyefjerning, beskjæring, svart/hvitt-konvertering, filtereffekter som forsterker grunnfargene i tilleggg til varmfilter.

På ren bildekvalitet plasserer dette kameraet seg midt i feltet. Det er egentlig ikke så ille, tatt i betraktning at det er ingen av kameraene som lager dårlige bilder.

Vi opplever at fargemetningen er litt i overkant fyldig selv i normalmodus, og er noe vi ville justert ned om vi eide dette kameraet. For øvrig yter kameraet helt greit, uten noen store skuffelser eller oppturer. ISO 1600 og stabilisator gjør det mulig å ta bilder på frihånd i svært dårlig lys, og støynivået er slett ikke ille.

Konklusjon

Nikon D60 vinner denne testen med terningkast fem. Dette kommer av prisen, brukervennligheten, redigeringsfunksjonene og objektivet. Det negative er ordinær bildekvalitet og at det ikke er av de raskeste. Det er likevel et svært godt valg for nybegynneren og andre som vil ha det enkelt, og ha mulighet til å redigere bildene uten å blande inn en datamaskin i prosessen.

Les også testene av Canon 450DNikon D80, Pentax K20D, Pentax K200D, Sony Alpha 200, Sony Alpha 300, Sony Alpha 700 og Olympus E-420.

Oppsummering
Produkt: Nikon D60
Beste pris: 4 808 kroner
Design: 6.7/10
Funksjoner: 6.5/10
Bildekvalitet: 6.0/10
Pris: 8.0/10

Data
Netto oppløsning: 10.2 Megapiksel
Testet objektiv: Nikkor DX AF-S 18-55mm 1:3.5-5.6G VR
Følsomhet: ISO 100-1600 (3200)
Minnekort: SD/SDHC


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen