TEST: Enkel og nusselig fra Samsung
Test

Enkel og nusselig fra Samsung

Testresultater

Samsung SGH M300

Positive ting Tar lite plass i lomma, innbygget radio, to skjermer, lav pris.
Negative ting Mangler minnekapasitet. Dårlig kamera. Ikke musikkspiller, bluetooth eller Ir.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 2
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung SGH M300

Positive ting Tar lite plass i lomma, innbygget radio, to skjermer, lav pris.
Negative ting Mangler minnekapasitet. Dårlig kamera. Ikke musikkspiller, bluetooth eller Ir.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 2
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4
M300 er ikke myntet på deg som er ute etter en avansert mobiltelefoner med mange megapiksler og lynrask filoverføring. Den har ingen mulighet for utveksling av filer, verken over blåtann eller Ir. Faktisk har den knapt nok plass til filer, ettersom internminnet er på 0,6 MB, og støtten for minnekort mangler helt.

Så hva står vi igjen med da? Jo, en bitteliten kjempesøt mobiltelefon i foldedesign, med mulighet for å sende SMS og MMS, i tillegg til at du kan høre på radio. 

To skjermerDen lille mobilen er faktisk utstyrt med to skjermer og kamera, selv om ingen av delene er særlig avanserte. Hovedskjermen viser 128x160 punkter. Det var standard oppløsning på gode fargeskjermer for et par år siden, men oppleves som litt grovkornet om du sammenlikner med dagens standard. Den utvendige skjermen er knøttliten og viser 96x96 punkter.

Designmessig har vi ikke noe å utsette på på M300. Det måtte i så fall være at den rett og slett kan bli for liten til at den er praktisk å bruke. Vi snakker om en mobil som det er godt mulig å rote bort i ei håndveske, ja selv i en bukselomme om du er av den sorten som liker å fylle lommene.
Solid miniatyr
Byggekvaliteten virker solid, og det lille kameraet tar bilder som egner seg greit for MMS, men som ellers knapt kan kalles digitalkamera. Det kanskje aller morsomste med M300s design er at den er en tro kopi av klassikeren E700, bare i krympet utgave. Selv tastaturet og åpningen over høyttaleren er identisk. Men M300 mangler de blanke tastskillene E700 hadde.

Tastaturet på M300 egner seg bedre for tekstmeldinger enn man skulle tro, telefonens størrelse tatt i betraktning. Men siden dette er en foldemobil har Samsung fått plass til et tastatur som faktisk like stort som på mange populære monoblokk-mobiler. Tastene er litt stive, men responsen er god.

Noe av det første vi måtte gjøre etter å ha tatt telefonen i bruk var å stenge av tastetonene. Maken til irriterende pipelyder skal du lete lenge etter. 

USB
Telefonen har USB-tilkobling, uten at det har særlig stor nytte. Mobiltelefonen klarer ikke mer enn ordinær GPRS-hastighet. Å lagre filer på den er som sagt heller ikke noe alternativ.

Det er mulig å spille spill på telefonen, som har Java og kommer med et spill installert. Telefonboka rommer 500 oppføringer, og det finnes en liste som viser de 20 siste innkommende, utgående og tapte anrop. Telefonen skryter også på seg talememo, men du skal snakke bra fort om du skal få lagt inn et memo før minnet er fullt.

Alt i alt snakker vi om en meget enkel telefon som har det lille ekstra i form av design og FM-radio. Ut over dette er M300 ikke noe å juble over.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen