Test

Enkel og grei foldemobil

Testresultater

Sony Ericsson Z310i

Positive ting Blåtann, direkteblogg, bra lyd, god batterikapasitet
Negative ting Ikke fotolys, enkel skjerm, svakt tastatur
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Sony Ericsson Z310i

Positive ting Blåtann, direkteblogg, bra lyd, god batterikapasitet
Negative ting Ikke fotolys, enkel skjerm, svakt tastatur
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
Sony Ericsson Z310i er en mobiltelefon det går fjorten av på dusinet. Både funksjonsmessig og når det gjelder design er dette en type telefon særlig Samsung har hatt mange varianter av. Vi snakker da om en liten og litt lubben foldemobil med VGA-kamera (0,3 megapiksler) med høy plastfaktor. Men Z310i har også noen gode sider.

Skjerm bak speilet
Z310i er på mange måter lillebroren (lillesøsteren om du velger den rosa varianten) til Z710i. Begge er foldemobiler i hvit plast med fargede speilblanke deksler der lysende tall eller bokstaver dukker opp under speilflaten. 

På Z310 er det riktig nok bare en del av overflaten som er speilblank, men slektskapet er tydelig. 

Lite minne
Z310i er ikke noen musikkmobil, selv om menyvalget Play Now finnes også på denne varianten. Her gjør du imidlertid best i å holde deg til nedlasting av grafikk, spill eller ringetoner. Noen MP3-spiller er dette nemlig ikke. Totalt har du 14 MB tilgjengelig minne, og minnekort kan du bare glemme. 

Det sparsomme minnet holder til tre MP3-låter. Men du kan i det minste velge en av dem som ringetone om du vil. 

Spill
Spillene i telefonen er også veldig enkle. Ace of Spades er et pokerspill, mens quadrapop er en puslespill der du samler fargede steiner i klynger for å få dem til å ”poppe”. Det minner om Tetris, men med farger i stedet for former. Selv om skjermen ikke er all verden, så går det greit med denne typen spill.

Telefonen har fått Edge, noe som gir raskere surfing på nettet. Ikke at vi ser den helt store nytten. Nettsurfing med WAP krever ikke stor båndbredde, og nedlasting av større filer eller surfing på vanlige nettsider er fånyttes med denne mobilen.

Som på andre nye Sony Ericson-modeller kan du ”google” direkte fra nettleseren. Dermed kan du raskt finne informasjon fra Internett, selv om den lille skjermen selvsagt gir noen begrensninger. Men skjermen er lettlest og klar, og fungerer bra selv i direkte sollys. 

Taster
Tastene på telefonen er ikke av de mest behagelige vi har brukt, med svake markeringer og liten bevegelighet. Dermed blir responsen heller ikke så god, selv om motstanden i tastene er bra. Ordboken fungerer som på andre SE-modeller – svært bra. Navigasjonstasten er en sirkelformet fireveis vippeknapp med kvitteringstast i midten. 

Det er en løsning vi liker, selv om knappen ikke er helt ideell for litt heftigere javaspill . 

Direkteblogg
Begrensningene til tross – Sony Ericsson Z310i har også sine gode sider. Telefonen har innbygget både Bluetooth og Ir. Du kan sende bildene du knipser direkte til blogg, og til denne typen bruk spiller det heller ikke så stor rolle at bildene ikke tåler forstørring.

MMS-sending er gjort enkelt ved at du har flere ikoner som viser hvordan du enkelt legger til nye sider, tekst, taleklipp, bilder eller videosnutter. Du kan også legge bilder til kontaktene dine så du ser hvem som ringer.

Z310i har RSS-leser (henter oppdaterte nyheter fra nettet), du kan sette fem individuelle alarmer, den har nedtellingsur og stoppeklokke, kalender og en rekke andre nyttige funksjoner. En egen knapp gir deg dessuten tilgang til menyfunksjonene du selv ønsker – en smart løsning som gjør bruken enklere.


Her kan du laste ned brukerhåndboken for Z310i i norsk utgave, engelsk utgave og svensk utgave .

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen