Enkel men dyr e-post på mobilen

Enkel men dyr e-post på mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Telenor og Nokia har utviklet en automatisert og enkel tjeneste for bedriftskunder som vil ha e-post, kalender og kontakter fullt synkronisert mellom mobilen og PCen. Eneste aber er at tjenesten koster 149 kroner måneden.

Mobil e-post har man hatt lenge, men enkelt er det aldri blitt. Telenor mener nå at de har overvunnet alle barrierer slik at visjonene om det Mobile Kontor kan realiseres uten problemer.

- Dette er markedets beste e-postløsning på mobilen, sier Rolf-Erik Spilling, leder av Telenors virksomhet i det norske bedriftsmarkedet. Han hevder også at det er den første i sitt slag.

Synkront
Det er den automatiske synkroniseringen over mobilnettet som gjør at Telenor går høyt ut og kaller løsningen ”den største teknologinyheten på bedriftstjenester i år”. E-post, kalender og kontakter blir automatisk oppdatert på PCen og mobilen samtidig, over mobilnettet.

Dette er altså en tjeneste som gir en helt annen synkronisering enn de forskjellige løsningene som leveres sammen med mer avanserte mobiltelefoner, som for eksempel Nokias PC Suite, hvor mobilen kan synkroniseres med PCen, men da med direkte tilkobling.

Løsningen til Telenor fungerer både på Microsoft Exchange og web-basert e-post. Man kan lese og sende Word, Excel og Powerpoint-filer, men man kan foreløpig ikke redigere dem.

Nokia
Foreløpig anbefaler Telenor at man bruker tjenesten på Nokias E-serie-mobiler, pluss Windows-mobiler fra Qtek. Tjenesten stiller visse krav til minne, skjermoppløsning etc, men den er ikke avhengig av 3G og skal fungere greit på Edge og GPRS.

- Vi kommer etterhvert med løsninger tilpasset andre mobilmodeller, som flere av Sony Ericssons, sier produktsjef Erik R. Hersløv.

"Fornuftig pris"?
Telenor har gjort tester av produktet blant utvalgte bedriftskunder, og mener at 149 kroner i måneden er en ”fornuftig” pris. Om en liten bedrift med 20 ansatte vil synes at dette er en tjeneste verdt knappe 36 000 kroner i året vil vise seg neste år. Ut året er tjenesten gratis.

Mobilen.no vil komme tilbake med tester av tjenesten, også sammenlignet med andfre tjenester som Active Sync og Road Sync (Sony Ericsson), som har lignende funksjonalitet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen