Test

Enkel kameramobil med EDGE

Testresultater

Samsung E340

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung E340

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

I god Samsung-tradisjon, er E340E en lekker, liten foldemobil med runde og fine former. Det som i hovedsak skiller den fra de andre rimelige foldemobilene fra Samsung, er EDGE og det roterbare kameraet.

Opp ned
Det at kameraet er roterbart har nemlig helt klart sine fordeler. Den mest åpenbare er at du kan velge å ta bilde av deg selv, eller ved en kjapp rulling på kameraet ta bilde av omgivelsene dine.

Det vi derimot stusser over, er at kameraet i selvportrettmodus tar bilde av deg opp ned. Uansett hvor mye du vrir og vender på mobilen, er du like fullt opp ned. Å ta bilde av seg selv blir dermed litt vrient.

Mobilen lagrer bildene raskere enn noen kameramobil vi har sett før. At Samsung har valgt å utstyre E340E med et VGA-kamera synes vi derfor er skuffende og litt rart, særlig ettersom den har fått både Bluetooth og EDGE så overføring av større filer skal gå raskt og smertefritt.

Rett på nett
Men er det så smertefritt å bruke EDGE når alt kommer til stykket? Å sette opp mobiltelefonen for å bruke WAP er ingen sak. Dermed er surfing direkte på mobilen noe de fleste får til. Men med en skjerm på 128X160 punkter gidder i alle fall ikke vi å surfe i timevis.

Mobiltelefonen kan i tillegg brukes som modem. Men det skal innsats til for å komme seg på nett. Det følger nemlig ikke med software og heller ingen god beskrivelse av hvordan du skal koble datamaskinen og mobiltelefonen sammen.

Med en god blanding erfaring og knoting, kommer vi på nett, men å sette onkel Ola eller tante Kari til å gjøre dette på egen hånd står ikke øverst på lista over gode ideer.

 

Mangelfull

Samsung E340E er en kjekk, liten, allsidig mobiltelefon som har litt av det meste. Blant annet har den fått MP3-spiller, så du kan høre på favorittlåtene dine når du er ute på tur. Men du bør helst ikke ha for mange av dem.

Uten støtte for minnekort, og med bare 40MB innebygd minne, har du nemlig bare plass til 8-10 låter av gangen forutsatt at du ikke har fylt opp minnet med for eksempel bilder.

Dette er ikke det eneste området vi føler oss litt snytt på. E340E har riktignok litt av alt, men samtidig har den litt for lite av det meste.

Når vi skriver tekstmeldinger, har E340E de samme svakhetene som de øvrige Samsung-modellene. I stedet for å kunne endre alternativet for et ord skrevet i T9 ved å gå bakover i teksten, må du stave ordet på nytt.

Samsung E340E er en grei liten mobiltelefon for deg som vil ha mye mobiltelefon, og litt kamera og MP3 med på kjøpet. Som mobiltelefon fungerer den ypperlig, men tilleggsfunksjonene er heller skuffende.

Terningkast

3er
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen