TEST: Enkel foldemobil
Test

Enkel foldemobil

Testresultater

Sony Ericsson Z550i

Positive ting Liten, mange funksjoner, pen å se på
Negative ting Dårlig batteritid, lav lyd, treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson Z550i

Positive ting Liten, mange funksjoner, pen å se på
Negative ting Dårlig batteritid, lav lyd, treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Sony Ericsson Z550i gir et godt førsteinntrykk når vi pakker den ut av esken. Overflatene har en metallisk finish som gir inntrykk av god kvalitet. Dessverre blir det fort riper i lakken, i tillegg til at det knirker litt i leddene til Z550i.

Den lille foldemobilen er 2 centimeter tykk, og er dermed litt tykkere enn vi hadde forventet. Allikevel er den ingen stor mobiltelefon, og med sine 92,5 gram er den heller ikke blant de tyngste.

Den ytre skjermen viser hvem som ringer, om du har mottatt tekstmeldinger og hva klokken er. Den indre skjermen er grei, og viser klart og tydelig alt du foretar deg.

Å åpne mobiltelefonen er imidlertid ingen helt enkel sak – i alle fall om du prøver deg med en hånd. Selv med mange forsøk og iherdig trening trenger vi to hender for å få opp telefonen.

Gode taster
Vi liker tastene på Z550i veldig godt. De sitter nedsunket i telefonen, noe som gjør det enkelt å skille mellom tastene også uten å stirre notorisk ned på dem. Avstanden mellom tastene er akkurat passe til at du ikke trykker feil, men allikevel ikke må flytte fingrene for langt når du skriver tekstmeldinger.

Menyknappen og knappen som skrur telefonen av og på er plassert nederst på tastaturet. Dette har flere ganger ført til at vi har slått av telefonen i stedet for å trykke på #, som pleier å sitte nederst til høyre. Litt irriterende, men samtidig ikke spesielt vanskelig å unngå.

Underholdning
Kameraet på Z550i er ganske midt på treet. Bildene blir verken spesielt gode eller dårlige, men duger både til MMS-bruk og til å sende som e-post eller via Bluetooth til datamaskinen.

Utover kamera har Z550i både FM-radio med RDS og MP3-spiller. Vil du lagre mer enn et par låter på telefonen, kan det være en fordel å investere i et minnekort av typen M2.

På Z550i finner du også et par forhåndsinstallerte spill. Et kortspill, et tetris-liknende spill og et puslespill. Ingenting for avanserte spillere, men grei tidtrøyte på bussen.

Vi setter forøvrig pris på at vi kan høre på musikk og radio mens vi skriver tekstmeldinger og gjør andre ting med telefonen.

Tålmodighetsprøve
Menysystemet på Z550i er det samme som på de fleste andre mobiltelefonene fra Sony Ericsson har hatt den siste tiden. Allikevel oppdager vi en vesentlig forskjell.

Når du skriver tekstmeldinger, blar i telefonlisten eller surfer rundt i menyene på telefonen må du beregne deg på litt ventetid. Det tar i overkant lang tid fra du taster inn dine valg på telefonen til den faktisk oppfatter det og setter dine ønsker ut i livet.

Vil du ha en kjapp mobiltelefon som følger din minste bevegelse er ikke Z550i den rette for deg.

Konklusjon
Sony Ericsson har laget en rimelig, liten foldemobil med de fleste funksjoner en forventer i en mobiltelefon i dag. Dessverre holder det allikevel til noen toppkarakter fra vår side.

Lyden i telefonen er ikke spesielt god, og selv på høyeste lydstyrke har vi problemer med å høre hva samtalepartneren sier og når vekkerklokken ringer (i alle fall de første gangene den ringer).

Z550i er dermed en telefon for deg som ikke har noe mot litt ventetid, og som har god nok hørsel til å slippe å spørre om igjen tre ganger før du får med deg hva andre sier.

Bedre faktisk batteritid, bedre lyd og mindre treghet ville vippet totalkarakteren opp til 4.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson Z550i
.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen