Enkel fildeling på nett

Ofte har du bruk for å dele dokumenter, bilder og andre filer med venner og bekjente, eller lagre dem for deg selv. Det er derimot ikke alltid like lett å sende ting per mail.

Her er fem gode tjenester funnet av Lifehacker som enkelt lar deg lagre og dele dine ferieminner og dokumenter.

Liten men kjapp
Tjenesten Box.net er en enkel tjeneste som er enkel å forstå. Tjenesten gir deg opp til 1GB gratis lagring slik at du enkelt kan få tilgang til dine viktigste dokumenter.Det eneste som er litt hemmende er filstørrelsen på det du får lastet opp. Box.net gir nemlig ikke anledning til å legge opp mer enn 10MB om gangen hvis du ikke er betalende kunde.

Simpel og enkel
Drop.io er kanskje den enkleste tjenesten for fildeling og -lagring. Her lager du rett og slett en ny nettside, legger inn et passord og laster opp det du ønsker. Tjenesten har mulighet for forhåndsvisning av billedfiler og PDF-dokumenter. Noen innlogning trengs ikke.

Du kan selv velge hvor lenge filene skal ligge før de blir slettet. Drop.io gir deg lov til å laste opp 100MB per gang.Stor plass for lagring

Mediafire er den tjenesten som kanskje gir deg størst spillerom. Her kan du nemlig laste opp så mange filer du bare vil, siden har nemlig ingen grenser for plassbruk. Men hver fil må være under 100MB.Siden krever ingen registrering.

Microsofts løsning for lagring

Microsoft mente deres tjeneste var langt bedre enn en minnepinne da Microsoft Live Skydrive ble lansert. På deres tjeneste får du opp til 5GB lagringsplass og de har lagt opp til at du kan organisere filene i mapper.Hver fil må likevel være under 50MB. Tjenesten er foreløpig gratis, men hvor lenge det varer er usikkert. Du kan bruke din MSN eller Hotmail-konto for å logge deg inn.

Genial fildeling
Windows Live Foldershare passer best for de som har tett samarbeide med andre. Nettsiden legger nemlig opp til at mappene du oppretter befinner seg simultant på to forskjellige maskiner. Når du legger til noe så vil den andre personen sin mappe automatisk oppdateres når den logger seg på tjenesten.

Genialt om du har en kollega på andre siden av kloden som jobber på samme prosjekt som deg. Ikke like genialt om kollegaen tuller til prosjektet neste gang du logger deg på, så ta en privat backup.Denne tjenesten må du opprette ny konto på for å logge deg inn. Dine eksisterende Windows Live kontoer vil ikke være nok.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen