Enkel NAS for mannen i gata

Enkel NAS for mannen i gata

TP-Link satser på pris fremfor funksjoner.

I takt med at databruken øker, får vi stadig mer data som skal deles på stadig flere enheter. En måte å løse delingsproblematikken er med nettverkslagring, eller NAS (Network Attached Storage) som det også kalles.

Slike NAS-er kommer i forskjellige størrelser, og kan bli satt til å gjøre en rekke jobber. I realiteten snakker vi jo her om spesialiserte PC-er, og noen av dem er også virkelig fullstappet med funksjonalitet. Men nå er det slik at ikke alle trenger alt dette.

Enkelt og greit

TP-Link kommer derfor senere i år ut med et produkt for deg som ikke er ute etter så veldig mye mer enn grunnleggende nettverkslagring. TL-NS210 er en relativt enkel 2-brønns NAS, utstyrt med en gigabit nettverksport og tre USB 2.0-porter.

Den ene USB-porten er plassert i front og har en egen knapp som sørger for å kopiere over innholdet fra en tilkoblet USB-enhet til NAS-en.

Av generell funksjonalitet ble det nevnt innebygd webserver, mediaserver og backup, selvfølgelig i tillegg til vanlig fildeling.

Vil konkurrere på pris

På papiret er det det alt i alt ingenting som TP-Links lille NAS gjør bedre enn konkurrentene – faktisk henger den litt bak på mange felt. Men det å ikke tilby mer enn mannen i gata egentlig trenger har også noen fordeler.

To viktige stikkord er enkelhet og ikke minst pris. TP-Link kunne ikke si noe bestemt om hva TL-NS210 vil ligge på, men presiserte at den ville bli billig. Da mangler bare en ingrediens for å lage noe som kan fenge: Et forståelig og intuitivt brukergrensesnitt.

Om hvordan TP-Links NAS-programvare er vet vi fint lite om enn så lenge, og vi vil nok være i mørket en stund til. NAS-boksen er nemlig ikke planlagt sluppet på markedet før i tredje kvartal, det vil i de fleste tilfeller si på den andre enden av sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen