Enighet om spyware-definisjon

Anti-Spyware Coalition er en organisasjon som består av selskaper som Microsoft, Symantec, Computer Associates, McAfee, AOL og Yahoo. Ett av målene med organisasjonen er å rydde opp i forvirringen rundt hva som er spyware og hva som ikke er det. De har nå kommet frem til en beskrivelse (Risk Model Description) som er et resultat av tilbakemeldinger de har fått siden de la frem det første forslaget i oktober. Dette forslaget beskriver forskjellig risiko det innebærer for brukeren å ha en bestemt programvare installert på PCen. Hvis en programvare innebærer høy risiko defineres den som spyware.

Spyware og adware er et svært omdiskutert tema og selskaper som mange mener bruker dette i sin markedsføring har ikke klart å bli enige om hva som er spyware og hva som ikke er det. Hensikten med arbeidet til Anti-Spyware Coalition er å rydde opp i dette, mens kritikerne frykter en sertifisering av slike programmer vil legitimere enkelte spyware-programmer.

Organisasjonen mener såkalte høyrisiko-programmer er de som kopierer seg selv via masseutsendelse av e-post eller lynmeldinger. Det er i tillegg programmer som blir installert på PCen uten brukerens samtykke eller uten at brukeren er klar over dette.

Meningen er at sikkerhetsselskapet Cybertrust skal etter hvert sertifisere antispyware-produkter som tilfredsstiller beskrivelsen til organisasjonen Anti-Spyware Coalition. Dette skal i praksis gjennomføres via ICSA Labs som fra før av er blitt brukt til å sertifisere antivirus-programmer.

Du finner Risk Model-rapporten på antispywarecoalition.org.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen