Engasjer deg

Verdens Matvareprogram lanserte for en stund tilbake siden spillet ”Food Force” på engelsk. Det har vært en stor suksess.

Over 5 millioner mennesker har lastet ned spillet hvor du skal redde et kriserammet område på den fiktive øya Sheylan.

Norsk versjon
- Food Force har vært en global suksess. Vi er derfor stolte av å endelig kunne presentere spillet på norsk, med kjente norske stemmer, sier direktøren for Verdens Matvareprograms nordiske kontor, Mikael Bjerrum, i en pressemelding.

Den norske versjonen er laget i samarbeid med FN-sambandet.

- Spillet skal gi barn og unge informasjon om sultproblemer i verden, og om Verdens Matvareprogram sitt arbeid, sier Knut Seim hos FN-sambandet.

Delta i et kriseteam
Spillet gir en god gjennomgang av Verdens Matvareprogram sitt arbeide i en krisesituasjon. Gjennom spillet deltar du i et kriseteam. Gjennom 5 oppdrag må du utføre forskjellige oppgaver og du vil møte en rekke hindringer på veien.

Spillet er produsert av Verdens Matvareprogram, men i Norge har FN-sambandet hjulpet til med oversettelse og norsk distribusjon.

Autentiske oppdrag
- Spillet er i første omgang rettet mot barn og ungdom i alderen 10-15 år og vil bli distribuert til alle norske barne- og ungdomsskoler, sier Seim som håper skolene vil ta i bruk spillet i undervisningen.

Spillet er ikke det vanskeligste å fullføre, og det finnes nok mer spennende alternativer. Engasjerende er det likevel og det er informasjonen og budskapet som står i fokus her. Selv om både landet og katastrofen i spillet er fiktiv, så er oppdragene og utførelsen av disse helt autentiske sett i forhold til Verdens Matprogram sitt arbeid.

- Dataspillet er helt realistisk, og vi tror dette er en god måte å nå unge brukere på, sier Seim som lover at det vil komme flere liknende spill i fremtiden.

Velkjente stemmer
I den norske utgaven har blant annet Ane Dahl Torp og Nils Ole Oftebro bidratt med stemmer helt gratis.

- De var veldig sporty og hadde en fin holdning til prosjektet, opplyser Seim, som er meget takknemlig for at de stilte opp.

Om du selv vil prøve ut spillet og lese mer om Verdens Matvareprogram kan du gå hit.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen