Test

Enermax 330W PSU

Hvorfor oppgradere strømforsyningen?

Fordi strømforsyningen ikke har blitt viet like mye oppmerksomhet som de råeste grafikkortene og utallige nye prosessorer, er det ikke alle som tenker på at det er en veldig viktig del av en datamaskin. Det er den som fórer alle komponentene i maskina med strøm, og som ordtaket sier; uten mat og drikke duger helten ikke - det hjelper lite å ha den raskeste prosessoren og grafikkortet om du ikke har strøm til å drive dem.

Ikke alle trenger store strømforsyninger, men med en gang du legger til noen ekstra vifter, installerer en CD-brenner eller utvider harddiskkapasiteten kan strømforbruket øke kraftig. Da er det viktig at strømforsyningen ikke bare gir mange nok watt til å holde systemet i gang, men at den har en stabil og stor nok strømreserve til å holde spenningen oppe ved plutselige strømtrekk, som f.eks. når CD-ROM'en spinner opp. Klarer den ikke det vil også vitale deler som prosessor og minne risikere å ikke få nok strøm, noe som ofte resulterer i ustabilitet og i verste fall at maskina krasjer.

Når det så blir mer og mer vanlig med flere CD/DVD/CD-RW enheter, ekstra harddisker og abnorme kjølesystemer blir kravet til større strømforsyninger enda klarere. Dette kravet er selvsagt imøtekommet av erfarne produsenter, blant dem Enermax.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen