Energiselskap vil selge billige tellerskritt

Noextras.net er eid av Agder Energi, landets tredje største kraftprodusent. NÃ¥ vil selskapet selge telleskritt over internett, og lokker kunder med tellerskritt til 79 øre per minutt. En SMS skal bare koste 40 øre. 

Uten unødige tjenester
De lave prisene skyldes i følge administrerende direktør Morten Hansen i Noextras.net, at kundene selv administrerer sine abonnement. Dessuten har selskapet unnlatt det de kaller unødige tilleggstjenester som fordyrer abonnementet.

Modellen er ikke ulik den vi kjenner fra Sense på nett, men noextras.net satser på å kapre sin del av dette markedet gjennom aggressiv konkurranse på pris. Noextras prisen ligger nesten 20 prosent under det du betaler for tellerskrittene og SMS-ene hos Sense på nett.

Forskjeller
Men det er også noen forskjeller mellom de to tjenestene. Blant annet har Sense et kundesenter du kan nå på telefonen (dagtid på hverdager). Dessuten har Sense en ordning som gir deg kreditt i 7 dager eller inntil 200 kroner dersom du går tom for forhåndsbetalte tellerskritt.

- Vi opererer per i dag med realtime, men ser behovet for å legge inn en liten slakk, sier Hansen. For eksempel ønsker vi å tilby en automatisert e-fakturaløsning som gjør at kunden kan velge å få påfyll på ringekontoen automatisk når kontoen er i ferd med å gå tom. Men noen slik løsning er ennå ikke på plass.

- Men det nye og billige tilbudet er bare tilgjengelig for de som bruker Internett?

- Ja. Skal vi klare å holde de laveste prisene kan vi ikke ha et kundesenter som behandler abonnentene. Men vi ser at markedet nå er modent for et slikt tilbud, sier Hansen.


Strøm
Men Noextras.net skal ikke bare selge mobiltelefoni. Selskapet gir deg også mulighet til å abonnere på strøm til kraftbørspriser. Dette er priser som kan variere fra dag til dag, men som gjennomgående ligger et godt stykke under det du må betale for en kraftavtale.

Kraftkunder hos Noextras.net betaler 23 kroner i måneden for å få strømmen til kraftbørspris, eller 43 kroner i måneden for å få strømmen til markedspris, dog ikke over 50 øre per kWh.

Helt gratis - og litt til ...
Å bytte mobiloperatør er helt gratis, i alle fall i en kampanjeperiode frem mot påske. Den eneste utgiften du eventuelt får er kostnaden ved nummerportering (å beholde ditt gamle mobilnummer). Hva dette koster fremgår ikke av nettsidene til Noextras.no Videre må du betale et engangsbeløp på 28 kroner for å åpne abonnementet for data (GPRS/MMS). Telefonsvarer koster 48 kroner, det samme som bytting av mobilnummer eller juridisk eier.

Erstatningskort (om du mister ditt SIM-kort) koster 98 kroner.

Men noen rabatt for å kjøpe kraft og mobiltelefoni gjennom samme selskap får du ikke.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen