Ender Pirate Bay som Napster?

Pirate Bay-saken får stadig flere likheter med Napster, som i sin tid var verdens største fildelingstjeneste før den ble stengt ned grunnet brudd på diverse lover. Napster forsøkte i etterkant å overleve som betalingstjeneste, men man hører lite om tjenestene i disse dager selv om nettstedet, napster.com, fortsatt er i drift.

Pirate Bay er i ferd med å bli kjøpt opp av Global Gaming Factory og det er all grunn til å tro at man vil forsøke å relansere tjenestene mot at kundene må trekke VISA-kortet.

Detaljene rundt tjenestene og priser er foreløpig ikke kjent. Høyst sannsynligvis kommer man også til å leve av produktsalg, men detaljene rundt dette er heller ikke kjent.

"Nye Pirate Bay" kan bli et meget spennende konsept, men da må man komme opp med litt mer spennende ideer enn den vanlige "Vi tar X kroner pr. mnd betalt for streaming og så kan man kjøpe en låt for 10 kroner, men streamingtjenesten er kun tilgjengelig i USA".

Både film- og musikkindustrien kommer til å følge "nye Pirate Bay" med argusøyne fremover. Brukerne vil trolig gi "Nye Pirate Bay" en sjanse til å bevise, men fallhøyden er potensielt ganske høy.

Du kan lese mer om Pirate Bay-oppkjøpet i denne saken: The Pirate Bay solgt

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen