Endelig videochat med Facebook-venner

Denne uken kom en ny versjon av Skype som lar deg føre videosamtaler med venner på Facebook. Dette er en av verdens mest brukte tjenester for å ringe med venner over hele kloden. 

Se også: Nå kan du Skype med TV-en

Å bruke Skype til videosamtaler er ingenting nytt, men det har vært knotete i praksis. Du må utveksle en Skype ID på forhånd med de du vil ringe til, legge dem til og godkjenne hverandre.

Nå skal det bli mye enklere.

Egen liste
Så snart du har koblet Skype opp mot Facebook-kontoen din vil du få listet opp alle vennene dine som bruker Skype i en egen kontaktliste. Herfra kan du ringe dem, sende tekstmeldinger og føre videosamtaler. Videosamtaler vil være helt gratis å bruke.

Det er også lagt til støtte for gruppevideosamtaler med mer enn to deltakere. Skype advarer imidlertid om at denne funksjonen foreløpig er på prøvestadiet.

Ny layout
Av andre nyheter er et forbedret grensesnitt som skal gjøre Skype enklere i bruk. Programmet kobler seg også automatisk opp igjen når samtaler bryter.

Den nye versjonen av Skype finnes foreløpig kun for Windows:
Last ned Skype v5.0

Mange har håpt at Facebook selv legger til videosamtaler etterhvert, men selskapet har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

Lyst på webkamera?
Sjekk ut vinneren av vår webkamera-duell

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen