Endelig touch fra Nokia

Nokia har lenge vært eneste store mobilprodusent uten en skikkelig satsning på trykkbaserte telefoner, men dette er nå på tur til å endre seg, skriver DagensIT. Mobilen på bildet over ryktes å være Nokia Tube, den første mobilen med trykkfølsom skjerm fra selskapet.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sier produktsjef Anssi Vanjoki at Nokia kommer med en hel portefølje av trykkfølsomme mobiler i alle segmentene.

– Foreløpig ser vi markedet for trykkskjermer som en nisje. Men vi ønsker alltid å lage produkter for alle alle. Vi vil derfor introdusere denne typen produkter for alle prissegmenter, sier Vanjoki til Reuters.

Det er nye toner fra selskapet som i februar uttalte at de ikke hadde noe hast med å lage trykkfølsomme telefoner. Under den store Mobile World Congress-messen hadde toppsjef i Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, god tid.
– Vi kommer med touch, men vi forhaster oss ikke. Vi vil ikke gjøre touch bare som en gimmik, men tilpasser ulike modeller etter behov, sa Kallasvuo.

Det er liten tvil om at finnene håper på å seile inn på markedet i kjølvannet av all omtalen Iphone har fått. Vanjoki sier selv at introduksjonen av Iphone vil øke interessen telefoner som kombinerer mobiltelefoni, multimedia og produktivitet.

Noen minnes kanskje også at Nokia for få år siden hadde en trykkfølsom mobil på markedet. Denne het 7710, og kan best beskrives som forløperen til surfeplaten N770.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen