Endelig slutt på blodprisene

Roamingprisene skal ned
Roamingprisene skal ned

Når du reiser i utlandet, er det ikke alltid du kan ringe hjem med god samvittighet overfor økonomien din. Nå setter Telenor ned prisene, og de er ikke beskjedne.

Allerede i september i fjor avslørte Amobil at Telenor jobbet med roamingprisene, og i dag avduket Telenor de nye prisene.

Prisene kuttes nå kraftig når du ringer i Europa, og spesielt i Norden.

For vanlige privatabonnement vil det koste 3,59 kroner å ringe fra ett land til et annet land i Norden med et vanlig privat mobilabonnement.

Tidligere har disse samtalene pleid å ligge på 5,63 kroner.

Videre vil de europeiske prisene også falle drastisk. For eksempel vil det koste 6,99 kroner å ringe fra et land i Europa og hjem til Norge, og det samme gjelder ringing fra ett europeisk land til et annet. Tidligere har det kostet 9,38 kroner å for eksempel ringe fra Spania.

- Nordmenn reiser mye både i jobb og privat, og de ønsker å benytte mobilen på sine reiser. Vi har satt oss som mål å foreta betydelige prisreduksjoner og forenkle prisplanene for å gjøre det mer attraktivt å bruke mobilen på ferie eller forretningsreise i Europa, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder av den nordiske virksomheten i Telenor.-

NetCom slenger seg på
Og NetCom har ikke tenkt til å bare sitte å se på. Her vil også roamingprisene gå ned.

- Roamingprisene skal ned, og det vil kundene kunne dra nytte av i løpet av årets første halvår, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

Men det er ikke en enkel oppgave, skal vi tro Vederhus.

- Det er krevende å arbeide med roaming, og det er en kabal som skal gå opp. Det er de utenlandske operatørene som sitter igjen med mesteparten av fortjenesten fra roamingprisene, og de vil nok gjerne fortsette å tjene penger, forklarer Vederhus.

NetCom er mindre enn Telenor i utlandet, og har nok brukt mange gode argumenter for å få dette til, ifølge Vederhus.

- Men roamingprisene skal ned, og det skal ikke være noe verre å være NetCom-kunde istedenfor Telenor-kunde i utlandet, fastslår Vederhus.

(Kilder: Telenor, NetCom)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen