Endelig salg for Intel

Den engelske mobiloperatøren mmO2 vil lansere en musikk- og kameratelefon med Intels Manitoba prosessor i løpet av denne måneden. Intel har hatt brikken på markedet helt siden 2003, men har frem til nå ikke lykkes i å overbevise produsenter av mobiltelefoner om å ta den i bruk.

For å gjøre Manitoba mer fristende har Intel redusert prisen og har dermed klart å lokke til seg mmO2. Prisreduksjonen er blant annet et resultat av en ombygging av selve brikken.

Ville erobre mobilmarkedet
Manitoba var Intels første forsøk på å lage en brikke med digital signalprosessor og de hadde store forhåpninger da den ble lansert. Det viste seg derimot fort at ingen ville ha brikken. Mobilen fra mmO2 vil med all sannsynlighet være både den første og siste vi ser som bruker Manitoba.

Manitoba er en brikke som kombinerer en 312 MHz XScale prosessor med integrert flashminne og som nevnt over en digital signalprosessor (DSP). Dette gjør den til en multimedia brikke med høy nok prosessorkraft for avanserte applikasjoner på mobiltelefonen i følge Intel.

Noe av grunnen til floppen var at Intel møtte sterk konkurranse fra etablerte DSP aktører som Texas Instruments. TI har for øvrig unngått å integrere flashminne og mikroprosessor sammen i brikkene fordi de mener at mobilprodusentene selv ønsker å kunne legge til flashminnebrikker.

Intel fokuserer for tiden på sin 3G-brikke med kodenavnet Hermon og planlegger å sende ut 30 millioner prosessorer til mobilmarkedet i år. Intel regner ikke med å finne flere interessenter til Manitoba og har stor tro på at deres andregenerasjons brikke Hermon vil klare seg betydelig bedre.

Mobiltelefonen fra mmO2 vil koste rundt 2300 kroner og vil bli tilgjengelig i England og Tyskland. Hvem som produserer telefonen er foreløpig uvisst.

(Kilder: Digi, ComputerWorld, Techsmec, NewRatings, TheRegister)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen