Endelig PVR i bakkenettet

Mange har etterlyst personlige videopptakere (PVR) for det nye bakkenettet.
I fjor høst sa RiksTV at de første PVR-ene ville komme i november 2007, eller i hvert fall før jul. Da vi etterlyste vi dem i desember, sa produsentene Sagem og Grundig at PVR-ene ville komme i første kvartal eller i april 2008.

Forsinkelse gir tilleggskostnader
Nå er det analoge bakkenettet slukket i Rogaland og Østfold, og snart stenger også Oslo og Akershus uten at vi har sett snurten til en bakkenett-PVR i hyllene hos Elkjøp og Expert.

For å unngå svart skjerm tvinges nye bakkenettabonnenter til å kjøpe vanlig mottaker, selv om de helst ville hatt PVR. Det påfører abonnentene ekstrakostnader, selv om mange har bruk for både PVR og ekstra mottaker i huset.

Sagem-PVR i slutten av mai
Sagem håper å lansere sin første PVR om en måned. - Hvis godkjenningen hos RiksTV går i orden, kommer Sagems første bakkenett-PVR siste uke i mai, forteller Tom Ragnar Aulesjord (på bildet) hos Sagem Communications til Teknofil.

- Sagem-PVR-en har dobbel digitalmottaker og 250GB harddisk som kan romme over 100 timer med opptak. Listeprisen blir 3990 kroner, forteller Aulesjord. Senere kommer også en PVR med 500GB harddisk. Det er dobbelt så stor kapasitet som de nye HD-PVR-ene fra Viasat, Get og Canal Digital.

Grundig-PVR med 500GB
- Jeg har allerede fått de tre første Grundig-PVR-ene på kontoret, men tør ikke oppgi lanseringsdato på grunn av RiksTVs godkjenningsprosedyre. Vi vil lansere Grundigs PVR en gang i mai eller juni, sier Vidar Nordseter hos Grundig Nordic til Teknofil.

- Det er en grom maskin med dobbel mottaker, 500GB harddisk, to USB-kontakter, programmerbar fjernkontroll og forbedret elektronisk programguide, forteller han.

En smartere videoopptaker
PVR er videoopptakerens avløser, men mye smartere. Fordi den kontinuerlig tar opp kanalen TV-en er innstilt på, kan du ta pause når du vil - og så fortsette TV-titingen senere. Reklamepausene kan spoles forbi.

Fordi PVR-en inneholder dobbel digitalmottaker, kan den ta opp et program mens du ser på et annet. Den elektroniske programguiden (EPG-en) gjør det lett å bestille opptak flere dager i forveien. Programmene må slettes når harddisken blir full. Det eneste PVR-en ikke kan, er å kopiere opptakene til DVD eller PC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen