Endelig Premier League på parabol

Fotballhverdagen ser igjen lysere ut etter at nok en tilbyder har inngått en avtale med TV 2 om å sende Premier League neste sesong. Viasat vil de kommende tre årene by på engelsk fotball av ypperste klasse, samtidig som de også viser UEFA Champions League, UEFA Europa League og FA-Cupen.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått i stand en distribusjonsavtale med TV 2, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Premier League i HD på tre kanaler
TV 2 vil som kjent opprette tre nye HD-kanaler som skal sende Premier League. For å få sett kampene i høydefinisjonskvalitet må du ha en HD-dekoder. Informasjonsansvarlig Øystein Hygén Christensen opplyser til Teknofil.no at du får sett kampene også uten en slik dekoder, men da får du naturligvis ikke HD-kvalitet på sendingene.

De tre Premier League-kanalene skal vise kamper fra øverste nivå i den engelske ligaen, men også egenproduserte og engelskproduserte programmer. TV 2 Premier League HD sender 24 timer i døgnet.

- Denne avtalen styrker utvilsomt Viasats allerede innholdsrike sportsportefølje. TV 2s Premier League-produkter kombinert med Viasats brede dekning av UEFA Champions League, UEFA Europa League, engelsk Championship, FA-cupen, League One og klubb-TV-kanaler betyr at dedikerte fans av engelsk fotball endelig har fått et fullverdig tilbud samlet hos Viasat, sier Børresen.

KOMMENTAR: Vil du se Premier League-fotball til høsten, bør du droppe Canal Digital nå

Bred tilgjengelighet
Etter at TV 2 kjøpte rettighetene til Premier League har mange fryktet at kampene skulle bli mindre tilgjengelig enn før, eller at TV 2 regnet web-TV-kanalen Sumo som et fullverdig alternativ og ville tvinge de fotballfrelste over på en slik løsning.

Med Viasats distribusjonsavtale er imidlertid de nye fotballkanalene tilgjengelig på alle plattformer - inklusive parabol.

– I TV 2 er vi også svært fornøyde med avtalen. Vi har nå sikret at den engelske toppfotballen er tilgjengelig for publikum gjennom landsdekkende distribusjon hos flere ulike distributører og på ulike distribusjonsplattformer, sier strategidirektør Kjetil Nilsen i TV 2. 

– Allerede fra 11. juni blir det fotball på den nye kanalen TV 2 Premier League HD med HD-sendinger fra fotball-VM i Sør-Afrika. Det er bare å se frem til en ny Premier League-sesong. Det er ikke lenge til august og vi er klare til avspark, sier han videre.

Les også: Se fotball-VM på hytta

Ikke Canal Digital
De kundene som fortsatt lever i uvisshet er de som har Canal Digital som tilbyder. De har ennå ikke kommet til enighet med TV 2, selv om de forsatt hevder å være i forhandlinger. Ondt blod mellom TV 2 og Telenor (Canal Digital) på konsernnivå svekker sjansen for at Canal Digital får vise Premier League til høsten. 

- Jeg merket meg at Christian Albech (administrerende direktør i Telenor Broadcast Holding) sa at han fryktelig gjerne vil ha Premier League på Canal Digital. Det stemmer veldig dårlig med realitetene. For Canal Digital har avslått tilbud fra TV 2 om distribusjonsrettigheter til Premier League. Det betyr i praksis at Premier League med stor sannsynlighet ikke blir vist på Canal Digital. Jeg tror Albech sender ut disse signalene for å beholde kundene. Per dags dato er realiteten at kunder som vil se Premier League må kjøpe disse kampene andre steder. Vi har gjort avtale med RiksTV og Altibox, og vi forhandler med andre distributører, sa TV 2-direktør Rune Indrøy til Kampanje i i forrige måned.

Siden den gang har kabel-TV-tilbyderen Get fått i stand en avtale med TV 2, samt at Viasat i dag bekrefter at de også vil vise Premier League. Dette er Canal Digitals største konkurrenter på henholdsvis kabel og parabol.

Canal+, som først og fremst er tilgjengelig hos Canal Digital, har sikret seg rettighetene til å vise fotball-EM. Med den enorme interessen for engelsk fotball her til lands kan det likevel få betydelige konsekvenser for Canal Digital om de ikke kommer til enighet med TV 2 om å sende Premier League innen seriestart i august.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen