Endelig optisk zoom

Sharp har den siste tiden utmerket seg med noen av de mest gjennomførte mobiltelefonene på markedet, og allerede har høstet strålende kritikker for GX20 og GX30 modellene som blant annet tilbys av Vodafone.

Den japanske avdelingen av Vodafone kunne i dag vise frem fem nye modeller for sommeren 2004. Blant disse er den nye Sharp V602SH, som er den første telefonen i verden som byr på et kamera med optisk zoom.

Mens digital zoom innebærer at man må kutte ned på kvaliteten på bildet etterhvert som man zoomer, kan man med optisk zoom bevege seg inn mot motivet uten at dette går ut over oppløsningen til det endelige bildet.

V602SH har en 2x optisk zoom. Det betyr at man kan forstørre motivet to ganger og fremdeles beholde den originale oppløsningen på 2 megapiksler. I tillegg kan man zoome inn til 40x digitalt, men da er man nede i en relativt mager oppløsning på 120x160 piksler.

Sharp har ellers utstyrt den nye modellen med en skikkelig videoløsning, og lover mulighet for å ta opp videoklipp i en oppløsning på 240x320 piksler - det dobbelte av det videotelefoner her i Norge leverer.

Når man skal se på bilder kan man koble telefonen til et TV-apparat for å se dem i full størrelse. Man kan dessuten spille av videoklipp man har tatt opp med en bilderate på opp til 15 klipp i sekundet.

Lagring av bilder, video og annet man måtte ønske skjer på SD-kort.

Både bilder og video kapres ved å klappe telefonen sammen og holde den med to hender, slik vi blant annet kjenner det fra Sony Ericssons telefoner.

Størrelsesmessig er V602SH på størrelse med den gamle traveren T720i, men vil nok være i største og tyngste laget for de som har vent seg til dagens klapptelefoner. Men så er det vel også få telefoner som kan konkurrere med et digitalt kamera - både når det kommer til oppløsning og zoom-funksjon.

V602SH er beregnet for det japanske mobilnettet, og vil derfor ikke fungere i det europeiske GSM-nettet. Det er imidlertid liten tvil om at vi etterhvert vil se teknologien i telefonen dukke opp i europeiske Vodafone-modeller.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen