Endelig norsk mobil-TV

Det har vært mye krangling om forskjellige standarder for mobil-TV. Nokia har stilt seg bak sin egne DVB-H-standard, og har satset fullt og helt på telefoner som kan ta inn disse signalene. Her til lands skal vi derimot ta i bruk den koreansk-utviklede DMB-standarden, noe som har vært et problem, siden det hittil ikke har blitt lansert én eneste GSM-telefon som kan ta inn signalene.

Nå er ventetiden snart over. Samsung har nemlig annonsert at de kommer med en helt ny telefon som støtter DMB. Modellen får navnet SGH-P900, og skal slippes i forbindelse med fotball-VM i Tyskland senere i år. Når denne kommer i salg, og NRK starter sine DMB-sendinger, kan du se på TV på bussen eller hvor det måtte være.

P900 har det karakteristiske bredskjermsdesignet vi har sett på andre koreanske TV-telefoner. Dette er altså en kamskjelltelefon med rotérbar skjerm som kan snus 90 grader slik at du får breddeformat når du skal se på TV.

Spesifikasjonsmessig er P900 godt utstyrt med multimediafunksjoner. Den nye modellen har et kamera med to megapikslers oppløsning og videoopptak. Bildene ser du på den 2,2 tommer store skjermen, med en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 000 farger. Hvis du vil ha flere tommer, har P900 i likhet med D600 også en TV-utgang som gjør at du kan vise mobilens skjerm på et vanlig TV.

Hvis det ikke går noe spennende på TV, kan du koble av med litt musikk. P900 har innebygget mp3-spiller og 128 MB minne tilgjengelig. Hvis du syns dette blir litt lite, kan du bygge ut med microSD-minnekort.

Telefonen har også blåtann, USB-port og PictBridge som gjør at du kan skrive ut bilder direkte på en skriver som støtter PictBridge-standarden.

P900 er ingen liten kar. Faktisk så er denne modellen mer enn godt voksen med sine 9,45 x 4,75 x 2,66 cm. Dette gjør at P900 stiller i omtrent samme størrelsesklasse som Sony Ericsson W900i, mens den ligger i en noe lavere vektklasse. P900 veier 124 gram, mens W900 veier 148 gram.

Samsung planlegger å bruke P900 til å briske med mobil-TV-fjærene sine under fotball-VM. Telefonen er faktisk allerede i bruk i Tyskland og Frankrike som en del av utprøvingen av DMB-nettene der.

Samsung meddeler at P900 vil dukke opp i butikkene i løpet av andre kvartal i år. Dermed tyder alt på at produsenten blir den første som slipper TV-mobiler som benytter DMB-standarden i Europa.

Prisen på P900 er ennå ikke kjent. Samsung skal i følge Akihabaranews.com komme med mer informasjon om den nye modellen under årets 3GSM-messe, hvor vi i Amobil selvsagt er tilstede.

Du kan lese mer om mobil-TV i saken "Krig om mobil-TV".

(Kilder: Akihabaranews.com, Mobil.se, Times.Hankooki.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen