Endelig Nintendo DS

Nintendos nye hjertebarn har vært i salg i USA og andre deler av verden i flere måneder. Nå står Europa for tur. Selskapet har avslørt at lanseringsdatoen for Europa er satt til fredag 11 mars. For å sette fart på salget utgis også en rekke spill i samme slengen. Hverken det ene eller det andre er tilfeldigheter.

Nintendo har lagt av 650.000 eksemplarer til salget i Europa. Hvis regnestykket går opp, kommer de til å bruke nærmere 300 millioner kroner på markedsføring av enheten. Noe av pengene er visstnok øremerket til kampanjer spesielt rettet mot kvinner. Nintendo har en fordel på designfronten med hensyn til kvinner, som kanskje vil falle lettere for Nintendo DS' utseende enn konkurrenten Sonys PSP.

Nintendo og Sony er to verdenskjemper i kampen om spilleglade forbrukere. Det er Sonys Playstation Portable som er Nintendos største trussel. I Japan har allerede Sony solgt flere eksemplarer av sin bærbare spillkonsoll enn Nintendo. Forskjellen er riktignok bare på 10.000 eksemplarer. På verdensbasis ligger Nintendo fortsatt et godt stykke foran. Siden verdenspremieren i desember i fjor har Sony solgt ca. 800.000 enheter av sin PSP. Nintendo DS har siden sin verdenspremiere i november i fjor solgt nærmere 3 millioner enheter.

Nintendo har valgt å lansere sin DS før Sony lanserer sin PSP. Det er litt av et sjakktrekk, og sannsynligvis ingen tilfeldighet. Dette er en tidsperiode gull verdt for Nintendo. Mange forventningsfulle kjøpere har nok allerede bestemt seg for hva de vil ha uansett lanseringsdato. De usikre kjøperne er derimot et lett mål for Nintendo, som får rettet oppmerksomheten mot seg alene før Sony kommer på banen. Det vil vise seg på salgsresultatene om Nintendo har gjort god nytte av denne gyldne muligheten.

Med en lansering av en spillkonsoll hører selvfølgelig en spillpakke. Nintendo går for verdenskjente titler som Super Mario 64 DS, Spiderman 2, Rayman DS, Pokemon Dash og Zoo Keeper, for å nevne noen. Totalt lanseres hele 15 spill sammen med konsollen. I tillegg er spillet Metroid Prime Hunters integrert.

Prisen på Nintendo DS er satt til knappe 1200 kr i Storbritannia. Prisen i Norge vil sannsynligvis ligge på samme nivå.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen