Endelig mini-PC-er med DVD-støtte


Mega 865 Enhanced
(bilde: Hardwarezone)

I fjor høst testet vi Mega PC MS6251 fra MSI, en spennende og kompakt boks som blant annet kan avspille MP3/CD-plater uten å måtte starte operativsystemet. Vi nevnte da et savn av den samme funksjonaliteten for DVD-plater, noe vi også gjentatte ganger har ytret ønske om i slike produkter. Nå ser det ut til å skje ting på den fronten.

Vi har tidligere omtalt MSI Mega 865, som er basert på Intel 865-brikkesettet slik navnet antyder. Nylig ble det kjent at MSI også jobber med en oppgradert versjon av denne, kalt "Mega 865 Enhanced". Denne utgaven skal visstnok også støtte DVD-avspilling uten behov for å starte operativsystemet. Dette er en svært god nyhet for de som er ute etter å bygge et kompakt "multimediasystem" for stuebruk. Vi håper at MSI denne gangen legger ved en programmèrbar fjernkontroll som også kan brukes i Windows, men dette er foreløpig usikkert.

AOpen XC Cube EA65
Det er ikke bare MSI som er aktive på mini-barebone-fronten. AOpen har kommet sterkt på banen med sin lekre XC Cube-serie. Med modellen XC Cube EA65, skal også avspilling av DVD-plater støttes, uten behov for å starte operativsystemet.AOpen XC Cube EA65
(bilde: AOpen)

EA65 er basert på i865G-brikkesettet og kommer med fjernkontroll. Avspilling av CD/MP3-plater uten oppstart av OS støttes også, og det samme gjør TV-titting, hvis man installerer et tilleggskort (TV-tuner). Boksen har ett ledig AGP- og PCI-spor, 5.1-lyd, S-ATA-støtte og gigabit Ethernet. Vi synes denne boksen virker svært spennende. Les mer om XC Cube EA65 hos AOpen.

Priser og tilgjengelighet for disse produktene er foreløpig ikke kjent.

(kilder: Hardwarezone, AOpen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen