Samsung I7410 har innebygd prosjektør.
Samsung I7410 har innebygd prosjektør. (Bilde: Samsung)

Endelig kommer prosjektørtelefonen

Samsung I7410

Viktige funksjoner: Innebygd prosjektør

Noen mobilnyheter er enkelt og greit større enn andre. Samsung har nettopp lansert noe vi har ventet på i flere år: En mobiltelefon med innebygd prosjektør. Snart kan du altså vise bildene og videoklippene dine direkte på veggen.

Joda, vi er veldig klar over at det har blitt laget en rekke prosjektørtelefoner tidligere. Disse har imidlertid aldri havnet på markedet, ettersom det har vært snakk om protomodeller.

Kommer til Europa

Samsung I7410 er ikke bare en ferdig modell, den kommer også til Europa allerede i løpet av første halvdel av 2009. Hva godsaken kommer til å koste er foreløpig uvisst.

Opp til 50 tommer

Prosjektøren som står i telefonen er den mye omtalte Pico-enheten fra Texas Instruments. Denne kan vise bildene dine i størrelser på opp til 50 tommer, litt avhengig av lysforholdene og underlaget der du befinner deg.

Prosjektøren skal kunne brukes til mer enn underholdning. Telefonen har for eksempel fått en egen knapp for å bytte mellom plansjer, slik at du kan bruke den til lysbildefremvisning.

Det skal bli interessant å se hvordan telefonen fungerer i praksis, når den dukker opp her til lands. Noe av det mest spennende blir kanskje å se hvor bra batteriet klarer seg.

Vil du lese flere nyheter fra Mobile World Congress?

(Kilder: Samsung Central, Samsung pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen