Endelig kan du fly til jobben

Foto: Martin Aircraft Co.

Jetpack kan kjøpes i 2012

Endelig kan du fly til jobben

Hvis du har godt over en halv million kroner å svi av, kan Martin-jetpacken være noe for deg. Dingsen som får deg til å fly vil nemlig bli lansert kommersielt for massene til neste år, og alle som er fan av filmen The Rocketeer kan nå få sin drøm oppfylt.

Jetpacken ble først vist i 2008, og skal bare ha gått gjennom noen få endringer i forkant av den kommende kommersielle lanseringen.

Behøver ikke sertifikat

For å få gjort jetpacken tilgjengelig for massene, har Glenn Martin måtte forholde seg til den amerikanske Federal Aviation Administrations (FAA) strenge standarder. Dette innebærer blant annet at maksimal hastighet har blitt begrenset til 100 km/t, og at maksimal flyvetid er blitt satt ned til kun 30 minutter.

De gode nyhetene er at jetpacken har blitt plassert i en såkalt "ultralett" kategori – noe som betyr at man ikke må ha et eget flyverbevis eller liknende for å kunne bruke apparatet i USA.

Stabil kontroll

Jetpacken tar i bruk en spesialdesignet to-takts bensinmotor med et par vifter som genererer skyvekraft, samt et fullstendig elektronisk fly-by-wire-system som har erstattet det mer utdaterte kabel-og-trekk-styresystemet.

En flyvekontrollenhet på størrelse med en mobiltelefon, som vanligvis blir brukt i Predator-droner, gjør at man får større kontroll over maskinen og at flyvereisen blir mer stabil.

Den over 500 000 kroner dyre Martin-jetpacken har mange potensielle bruksområder – fra rikmannshobby til helgeaktiviteter for grupper, eller kanskje som et effektivt transportmiddel på vei til jobb.

Se jetpacken i aksjon i denne videoen:

(Kilde: Popular Science)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen