Endelig kan alle leie film
Teknofil

Endelig kan alle leie film

Viasat har den siste tiden satset hardt på leie av film via TV gjennom sin Viasat on Demand tjeneste som kommer med deres HD-PVR. Nå har turen også kommet til deres nettjeneste.

Les også:
Test av filmleie via nett.
Test av filmleie via TV.

Viasat har nå relansert sin nettjeneste for leie av film og annen underholdning over nett. Da Teknofil testet tjenesten tidligere i år var vi skuffet over både informasjon og funksjoner på tjenesten. Det er dette Viasat nå har forsøkt ordne opp i.

- Viasat lanserer i dag en ny og forbedret utgave av underholdningsportalen Viasat on Demand. Viasat on Demand gir brukerne mulighet til å se filmer, sport, serier, dokumentarer samt populære TV3- og Viasat4-produksjoner via nett. Med nye Viasat on Demand på nett har Viasat blant annet forbedret brukergrensesnittet, lagt til flere titler, sportsrettigheter og styrket den tekniske plattformen slik at flere brukere kan besøke tjenesten samtidig, sier pressesjef hos Viasat, Øystein Hygen Christensen.


Ved første øyekast er det tydelig at Viasat først og frremst har gjort en kraftig designoppdatering på nettsidene. Designendringene ser unektelig ut som en forbedring, og informasjonen om filmene kommer nå klarere frem. Det beste av alt kan derimot ikke sees med det blotte øye.

Åpnet for flere plattformer
Forrige utgave av tjenesten var nemlig låst til Internet Explorer. Dette har nå Viasat løst slik at tjenesten også kan benyttes med andre nettlesere. Både Apple Safari og Mozilla Firefox kan nå vise filmer fra tjenesten uten problemer. Dette er en kraftig forbedring som på et blunk gjør tjenesten langt mer attraktiv for flere brukere enn tidligere, om tjenesten fungerer på Mac har vi derimot ikke rukket å sjekke. Tidligere er det kun Filmarkivet som har støttet dette av filmleietjenestene på nett. Det skader heller ikke at Viasat har satt ned pris på filmleie fra 39 kroner til 29 kroner per film.

Viasat har også fått på plass mer innhold i form av dokumentarer, programmer fra National Geographic og populære serier som Weeds og Dexter. Dessverre er det fortsatt ikke noe HD innhold i tjenesten enda. Prisen for serier er 19 kroner.

Teknofil har ikke testet tjenesten enda, men vi har tatt en sniktitt på denne ukens gratisfilm "In the valley of Elah". Foruten at filmen har svensk tekst virker det som om tjenesten er bedre enn tidligere. Filmen startet både i Safari og Explorer og det var uproblematisk å bytte mellom stor og liten skjerm. Dette har tidligere vært problematisk med Viasats tjeneste. Det vil kreve en større test for å sette noen dom på Viasats tjeneste, men det kan virke som om de helt klart er på sporet av noe her, spesielt det momentet at tjenesten nå ikke er bundet opp mot en enkelt nettleser. Viasat på sin side lover de fremover vil fokusere på å få inn fler filmer og bredere utvalg av serier i tjenesten.

Den nye tjenesten finner du på Viasatondemand.com
, du kan for tiden leie "In the valley of Elah" gratis om du selv vil teste tjenesten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen