Endelig felles ladestandard

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Ser dette kjent ut? (Foto: Einar Eriksen)
Ser dette kjent ut? (Foto: Einar Eriksen)

Endelig har mobilprodusentene kommet til enighet om å samkjøre ladepluggene. Nokia, Samsung og Motorola er blant de 20 mobilprodusentene som vil samarbeide om å bruke en felles standard for ladere.

Standarden vil være Mini-USB, som også støtter dataoverføring. På den måten kan du både lade og overføre filer via USB-kabelen. 

HTC i forkant

Hittil er det bare et fåtall telefoner som bruker Mini-USB for å lade fra de nevnte produsentene, men HTC bruker allerede standarden i alle sine telefoner. De fleste frittstående GPS-er bruker også Mini-USB for strømtilførsel og dataoverføring.

Laderen skal være energieffektiv, og målet til alliansen er at de fleste mobiltelefoner i år 2012 skal bruke den felles standarden.

Miljøvennlig

I dag har de fleste mobilprodusenter minst én egen ladetype, og på toppen av det hele kan designen og ladetiden endre seg fra modell til modell. Dermed ligger det mange ladere og slenger i hjemmene. 

En felles ladestandard vil være en god ting for miljøet, og mobilprodusentene kan for eksempel gjøre laderen til ekstrautstyr i stedet for å legge ved en ny lader i hver eneste salgspakke.

I tillegg slipper du å kjøpe en ny lader til bilen din hver gang du kjøper en ny mobiltelefon. Og har du glemt laderen hjemme, blir det letter å oppsøke noen som har riktig type lader å låne deg.

(Kilde: nyhetsbyrået AFP)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen